Actualitate, Stiri

Carne de câine, introdusă în semipreparatele din UE?

Consumul de acest tip de carne este o tradiţie în mai multe ţări asiatice.

CAINIAlertă în Uniunea Europeană, după ce europarlamentarul italian Cristiana Muscardini a anunţat că pe piaţa occidentală a se vinde în diferite forme carne de câine provenind din Asia.

Se pare că, în transporturi clandestine, carnea de acest tip a fost inclusă în produse semipreparate, iar consumatorul care crede, spre exemplu, că se hrăneşte cu chiftele de porc, gustă, de fapt, şi ceva carne din “cel mai bun prieten al omului”.

Pe 16 septembrie anul acesta, Cristiana Muscardini are de gând să prezinte în Parlamentul European raportul cu privire la traficarea de carne de câine în Europa, vândută în amestec cu cea specificată pe eticheta produselor.

Se pare că acest lucru e o practică tot mai întâlnită, din dorinţa de a face economie şi a nu ridica preţurile produselor.

Mai mult, politiciana din Italia vrea să ceară controale aspre ale produselor alimentare de orice tip care provin din Asia, precum şi stoparea măcelăririi câinilor în ţări precum China, Vietnam sau Thailanda, cu scopul de a fi mâncaţi.

Dacă în ceea ce priveşte iniţiativa referitoare la controlul UE are o şansă, cât de mică, cea de-a doua doleanţă a lui Muscardini a fost luată în râs, consumul de carne de câine fiind o tradiţie în multe din statele asiatice.

 

blank