Carmen Iohannis
Actualitate

Carmen Iohannis a stârnit controverse cu ținuta purtată în vizita oficială din Brazilia. Culoarea rochiei a atras toate privirile

Președintele Klaus Iohannis se află în vizită oficială în Brazilia, prima la nivel de şef de stat în ultimii 23 de ani, și a fost primit, marți, de omologul său brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva. Cei doi șefi de stat urmează să discute despre schimburile comerciale între cele două țări și despre întărirea relațiilor bilaterale. Imaginile din prima zi a vizitei oficiale au stârnit un val de reacții, căci Prima Doamnă a României a atras toate privirile cu ținuta sa. Iată cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis!

Carmen Iohannis a fost deseori criticată pentru ținutele purtate la evenimente sau întâlniri oficiale. Până pe 26 aprilie, Klaus Iohannis se află într-un un turneu în America Latină, iar, astăzi, urmează să aibă mai multe întrevederi cu autorităţile locale din Rio de Janeiro. Toți ochii au fost ațintiți spre Prima Doamnă a României, căci rochia purtată de aceasta a fost considerată nepotrivită pentru un astfel de eveniment.

Carmen Iohannis

Carmen Iohannis a stârnit controverse cu ținuta purtată la vizita oficială în Brazilia. 
În urmă cu o zi, președintele Klaus Iohannis a fost primit la Palatul Itamaraty, de omologul său brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva și de soția acestuia, Rosângela da Silva. Carmen Iohannis a stârnit un val de controverse cu ținuta purtată la întâlnirea oficială, internauții fiind de părere că rochia nu a fost adecvată pentru un astfel de eveniment.

În timp ce soția președintelui brazilian a purtat o rochie neagră și un sacou alb, Prima Doamnă a României a optat pentru o rochie vernil, fără mâneci, accesorizată cu o pereche de pantofi roz și o geantă cluth albă.

„În Brazilia, Prima Doamnă poartă design românesc, Rochia este din jacqurd de mătase și bumbac, stil minimalist chic, inspirație New Look’, spune designerul Andreea Tincu, cea care i-a creat ținuta lui Carmen Iohannis.

Monica Tatoiu i-a criticat ținuta lui Carmen Iohannis

Pe rețelele de socializare, Monica Tatoiu a scris câteva rânduri referitoate la ținuta purtată de Carmen Iohannis la vizita oficială din Brazilia. Afacerista este de părere că Prima Doamnă a României a comis o nouă gafă vestimentară și că ținuta a fost total nepotrivită pentru contextul respectiv.

„Iar a comis-o Prima Doamnă călătoare. Cu brațele răvășitoare la vedere între doamne, toate cu sacouri, în Brazilia. O fi zis că merge la carnaval’, a scris fosta femeie de afaceri pe un site de socializare.

Klaus Iohannis, despre vizita oficială în Brazilia

„Am discutat cu Președintele Braziliei, Lula da Silva, în cadrul vizitei mele oficiale în America Latină, despre angajamentul României pentru dinamizarea colaborării cu această țară, care este cel mai important partener economic din regiune.

Împreună, am adoptat Declarația Comună privind dezvoltarea relațiilor bilaterale și am abordat extinderea cooperării în domenii precum cercetarea în agricultură, digitalizare, schimbări climatice, educație și cultură. I-am prezentat, totodată, Președintelui Lula da Silva viziunea noastră cu privire la războiul de agresiune declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Mesajul României este clar, puternic și trebuie înțeles de partenerii noștri: oricât ar încerca Moscova să își justifice acțiunile, Rusia este un stat agresor, care a încălcat prin forță suveranitatea teritorială a Ucrainei și a încercat să îi anuleze independența.

Comunitatea internațională are datoria să sprijine Ucraina pentru a respinge agresiunea și pentru a câștiga acest război de eliberare a țării’, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.
Carmen Iohannis
Sursa foto: Facebook

blank