Premierul Viorica Dăncilă a reacționat în cazul fetiței din Mehedinți, subliniind că va fi efectuată o analiză și, dacă se va considera că un minister se face vinovat pentru situația creată, acest lucru va fi luat în calcul în privința schimbării miniștrilor. Ea a cerut o anchetă de la Carmen Dan, ministrul de Interne, și de la Marius Budăi, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Dăncilă a mai precizat că pentru a soluționa situația vor fi depuse toate eforturile din punct de vedere al acțiunilor guvernamentale „Dincolo de cine va fi pedepsit sau cum va fi pedepsit, mă interesează fetița”, a mai spus premierul.

Întrebată dacă situația fetiței ar putea cântări în schimbarea miniștrilor, premierul a răspuns: „Dacă se va considera sau dacă va reieși că a greșit vreun minister, luăm în calcul”.

Citeste si...
Primăria Capitalei promite informatizare in transporturi şi asistentă socială

O fetiţă de opt ani a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus, vineri, efectuarea unei percheziții la locuința asistentului maternal care s-a opus ca fetița să meargă la cei doi soți care au înfiat-o.