Featured, Politic

Carmen Dan se tine tare si spune ca nu au speriat-o declaratiile viceprimarului Badulescu

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, reacţionează la audierea viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, în dosarul violentelor din 10 august. Deşi Bădulescu a afirmat că la prima audiere a minţit pentru a proteja PSD, Carmen Dan susţine că nu are nicio emoţie în privinţa anchetei şi se pune la dispoziţia procurorilor.

“Când spui că ai mințit în fața procurorilor, arată foarte mult despre felul în care te poziționezi în fața organelor de cercetare și arată foarte multe despre caracterul persoanei. Foarte rău că s-a dus și a mințit, dacă a făcut-o. Foarte rău că nu a spus adevărul, că nu și-a adus aportul. Nu a speriat pe nimeni, nu s-a temut nimeni de poziția lui publică. Eu sunt un om care crede cu tărie în adevăr. Sunt foarte liniștită din acest punct de vedere. Ceea ce declari în fața procurorilor nu poate fi altceva decât adevărul. Nu poți să te strecori printre declarații, nu poți să minți, nu ai de ce să minți. Este o analiză pe care trebuie să o faca procurorii. Ei au la dispoziție absolut toate mijloacele pentru a afla adevărul. Nu mai văd un impediment în finalizarea acestei anchete. Eu sunt la dispoziția organelor de anchetă. Dacă mă vor cita, nu voi face altceva decât să spun adevărul”, a declarat Carmen Dan, la România TV.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a afirmat, după audierea de luni de la Parchetul General, că procurorii militari cunoşteau o parte dintre informaţiile suplimentare pe care el le-a oferit luni despre protestul din 10 august 2018. Bădulescu a fost citat la Secţia Parchetelor Militare pentru a fi audiat, după ce a declarat public că ar cunoaşte noi detalii despre protest, iniţial el susţinând că a minţit când a dat prima declaraţie, afirmaţie pe care ulterior şi-a retras-o.