Featured, Ultima Ora

Carmen Avram a fost terifiată de prima experiență de școlar. Să vedem cum va reacționa la cea de europarlamentar

Jurnalista Antena 3, Carmen Avram, este pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, pe locul doi, după Rovana Plumb, ceea ce înseamnă că, mai mult ca sigur, va ajunge la Bruxelles. Cum va percepe ea această nou experință, rămâne de văzut. Sperăm că nu la fel cum a perceput-o pe cea din prima zi de școală, la o clasă cu predare în limba germană, din Vișeul de Sus, deși ea nu știe, pe atunci, o boabă de germană.

blank

Așa de tare a marcat-o, că nu a uitat nicio clipă că erau doar șapte români în clasă, restul de 20 de colegi fiind nemți. Mai mult, fetița de atunci, Carmen Avram, a plâns când s-a strigat catalogul, pentru că nu înțelegea numele germane, nu era familiarizată cu ele. Însă a prins repede, iar în clasa a treia, deja limba germană îi era foarte familiară. Și-o amintește și pe copila care îi era colegă și contra-candidată la premiul I și la coronița aferentă.

Târziu, peste ani, o fostă colegă de școală generală a contactat-o pe mail în speranța că vor euși să pună la cale o reuniune de clasă, dar cum majoritatea colegilor erau plecați în Germania, întâlnirea a avut loc la Nernberg.

blank

De departe, în scoală, materia ei preferată a fost limba română, după care urmau limbile străine.
Își amintește chiar și năzbâtii. Cea mai mare grozăvie fiind când a semnat în locul tatălui ei în carnetul de note, unde învățătoarea îi scrises o observație legată de disciplină.

A învățat bine. Un 6 la matematica, in clasea a VI-a, nu l-a uitat nici până astăzi.

In rest, își amintește că nu a trișat niciodată până în facultate, când a copiat la examenul de economie socialista.

Sperăm și ca europarlamentar să rămână la fel de corectă, onestă și cu principii, așa cum era pe vremea când era școlăriță sau cum i-a obișnuit pe telespectatorii săi.

blank