Eurovision 2022
Showbiz

Care sunt primele zece țări calificate în finala concursului Eurovision 2022: Ucraina și Moldova se numără printre câștigători

În semifinala Eurovision 2022 de marți, reprezentanții a 17 țări participante s-au întrecut în momente spectaculoase în speranța de a ajunge la inima publicului și de acâștiga titlul mult dorit.

Ucraina și Moldova se numără printre primele 10 țări care vor merge în finala de pe 14 mai de la Torino a concursului Eurovision 2022, după prima seminifinală.

Prima semifinală Eurovision 2022

De câteva zile, toate delegațiile țărilor participante la Eurovision 2022 sunt în Torino și fac ultimele pregătiri pentru live-urile din 10, 12 și 14 mai. Show-ul de marţi seară, de la Torino, a fost deschis cu melodia „The Sound of Beauty”, sloganul competiţiei, potrivit G4media.ro.

În urma numărării voturilor celor de acasă, cele 10 țări care s-au calificat în finala de sâmbătă, 14 mai, au fost, în ordine aleatorie:

Elveţia – Marius Bear – „Boys Do Cry”

Armenia – Rosa Linn – „Snap”

Islanda – Systur – „Með Hækkandi Sól”

Lituania – Monica Liu – „Sentimentai”

Portugalia – Maro – „Saudade, Saudade”

Norvegia – Subwoolfer – „Give That Wolf a Banana”

Grecia – Amanda Giorgiadie Tenfjord – „Die Together”

Ucraina – Kalush Orchestra – „Stefania”

Republica Moldova – Zdob şi Zdub & Advahov – „Trenuleţul”

Olanda – S10 – „De Diepte”

Casele de pariuri internaţionale au transmis că Ucraina este marea favorită la câştigarea ediţiei din acest an a concursului muzical Eurovision.

Ediţia din acest an a concursului Eurovision a fost deja puternic influenţată de războiul din Ucraina. Trupa ucraineană Kalush Orchestra a fost selectată după ce câştigătoarea iniţială a selecţiei naţionale din Ucraina, Alina Pash, a vizitat Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Reprezentantul României la Eurovision 2022 cântă în a doua semifinală
WRS, reprezentantul României s-a calificat în urma selecţiei naţionale din 5 martie și va urca pe scena Eurovision Song Contest 2022 pe 12 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 13 de intrare în concurs.

„Parcă nu îmi vine să cred că a venit ziua deplasării la Torino! Abia aştept să văd ce ne aşteaptă în următoarele două săptămâni şi sunt sigur că o să fie o experienţă minunată. Sunt extraordinar de recunoscător pentru tot ce mi s-a întâmplat în ultimele luni şi pentru ce urmează, pot să spun că pentru asta m-am pregătit. Sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor şi să vă placă ceea ce v-am pregătit. Torino, here I come!”, a declarat artistul la plecarea spre Italia.

În cea de-a doua semifinală vor urca pe scenă reprezentanţi din 18 ţări, printre care: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, România, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia și Irlanda.