Multe companii mici și mijlocii din România accesează finanțări prin leasing pentru a intra în posesia unor bunuri cu valoare ridicată. Forma de finanțare contribuie la susținerea companiilor, în special a IMM-urilor, ajutându-le să creeze fluxuri de numerar din activitățile lor de business prin utilizarea activelor achiziţionate prin leasing.

 

Leasingul financiar reprezintă o finanţare de active, iar de cele mai multe ori, dreptul de proprietate asupra acestora conferă o garanţie suficientă pentru accesarea finanţării.

 

În România, mediul de afaceri se află în curs de dezvoltare, iar în acest context contractele de leasing financiar contribuie la susținerea achiziționării de bunuri în condiții avantajoase. Multe companii care oferă servicii de leasing financiar le pun clienților la dispoziție un calculator leasing online, care afișează estimări ale tuturor costurilor contractuale. Mai mult, finanţarea prin leasing nu necesită active colaterale de la clienţi, deoarece garanția va fi reprezentată chiar de bunul contractat.

De ce să alegi un contract de leasing financiar?

În comparație cu un credit bancar, leasingul financiar îi acordă clientului accesibilitate la mai multe canale de vânzare, cum ar fi reţeaua băncilor de retail, direct de la companiile de leasing, de la brokeri sau de la dealeri de autovehicule.

 

Dacă vrei să achiziționezi autoturisme în leasing financiar pentru afacerea ta, trebuie să ții cont de toate aspectele pe care le presupune contractul. Cu ajutorul unui calculator leasing, pe care îl poți găsi online, vei afla pe loc estimări pentru avansul minim și perioada maximă de contract.

În urma utilizării unui calculator leasing, vei afla și valoarea ratei lunare pentru bunurile pe care dorești să le achiziționezi, dar și alte informații precum valoarea avansului, valoarea reziduală, dobânzile sau comisioanele percepute.

 

Deși toate informațiile prezentate vor reprezenta valori estimative, îți vei putea da seama cu ușurință dacă businessul tău poate susține o astfel de achiziție.

 

Taxele reprezintă o componentă importantă a contractului de leasing financiar și cântăresc mult în alegerea formei de finanțare pentru achiziționarea de bunuri. De asemenea, nu uita să iei în calcul și beneficiile nemonetare, cum ar fi flexibilitatea în ceea ce privește nevoile companiei solicitante.

 

Astfel, ai opţiunea de a renunţa la leasingul financiar chiar și înainte de scadenţă, poți reînnoi contractul prin perioade adiţionale sau poți deveni proprietarul autoturismului la terminarea contractului.

 

Un avantaj real al achiziționării de bunuri prin leasing este faptul că poți finanța până la 95% din prețul de achiziție al bunului. Gajul pentru finanțare va fi chiar activul în sine și nu vei avea nevoie de alte garanții suplimentare. De asemenea, dacă observi că la finalul perioadei contractuale bunul nu se mai află într-o stare foarte bună, nu vei fi obligat să-l achiziționezi și să devii proprietarul său. În acest caz, nu va mai fi necesară plata valorii reziduale.

 

Pentru că timpul este o resursă importantă pentru toate companiile, leasingul financiar prezintă un real avantaj în acest sens. Contractul de leasingul financiar presupune o birocrație redusă, în comparație cu un credit bancar. Pe site-urile companiilor care oferă finanțări prin leasing, găsești sisteme online prin care cererile de finanțare sunt aprobate în maximum 24 de ore de la aplicare. Înainte de a aplica, nu uita să consulți un calculator leasing online pentru a avea o predictibilitate asupra costurilor pe care le presupune finanțarea.

 

În concluzie, leasingul financiar este una dintre cele mai accesate soluții de finanțare pentru companiile din România, deoarece le permite dezvoltarea rapidă, cu un capital redus. Asigură-te că toate costurile pot fi suportate de compania ta și că bunurile solicitate îți vor genera profit. Pentru a avea o predictibilitate asupra sumelor pe care trebuie să le restitui, poți face o simulare cu ajutorul unui calculator leasing online.