Românii din străinătate continuă să revină acasă iar țara noastră se confruntă cu foarte mari probleme legate de centrele de carantină. Cluj se plâng de condițiile în care sunt ținuți

După ce prima dată românii întorși acasă au fost carantinați la stadionul din Giurgiu, iar alții la stadionul din Vaslui, asta după ce orașul Suceava a fost închis, iată că și Sala Sporturilor din Cluj a devenit centru de carantinare. Însă, se pare că cei de acolo nu fac față.

”Haos la Cluj! Românii întorși acasă sunt ținuți că vitele în lagărul de la Sala Sporturilor: băi jegoase, zero dezinfectant, zero organizare, zero comunicare, zero mâncare! Așa înfruntă marele Cluj pandemia?”, au anunțat cei de la ZiardeCluj.

Mai mult, aceeași sursă a publicat și un clip în care sunt prezentați mai mulți oameni, ajunși sâmbătă seară în țară, pe calea aerului, care au fost ținuți mai mult de 10 ore, la Sala Sporturilor din localitate, în așteptarea unor mijloace de transport care să-i ducă spre zonele de reședință.

”Sunt gravide, familii cu copii, oameni în vârstă!”. Acuzații grave în plină pandemie de COVID-19
De la aeroport, românii au fost îmbarcați în niște autobuze cu scaune înfășurate în saci din plastic, de culoare neagră, pentru a fi duși spre Sala Horia Demian din Cluj. De acolo, ei ar fi trebuit să-și continue drumul spre localitățile de reședință, dar au avut foarte mult de așteptat.

”Sunt gravide, familii cu copii, oameni în vârstă, nimeni nu le spune nimic. Nimeni nu le explică nimic concret. Reguli, organizare? Doar că nu trebuie să iasă din perimetru. Mâncare sau un ceai cald? Nimic”, susțin jurnaliștii clujeni.

Oamenii au reclamat faptul că nu au avut de unde să-și procure mâncare, că nu au avut la dispoziție dezinfectanți și că băile au fost mizerabile. Au primit doar apă din partea militarilor, care le-au adus baxuri pe care le aruncau de la distanță.

Cei care au dorit au primit acceptul de a intra și în interiorul Sălii Sporturilor, numai că puțini s-au încumetat tocmai din cauza unor condiții precare, după cum susțin cei din diaspora.

“E groaznic ce am trăit. Copii mici ținuți de ieri fără mâncare, puțină mâncare au adus-o voluntarii, nu un ceai cald, nu tu dezinfectant, nu reguli, nu distanțare socială, despre ce măsuri anti pandemie vorbim?”, a spus un băimărean venit de la Londra.