Carantina în România care este lovită din plin de valul 4 al noului Coronavirus, care generează extrem de multa îngrijorare. În aceste condiţii, revin restricţiile care ne-au ţinut în case pe perioada stării de urgenţă.

Carantina în România se aplică noi reguli anunţate pentru nunţi şi botezuri, în funcţie de scenariu în care se află localitatea unde are loc evenimentul. Situația epidemiologică s-a degradat semnificativ în ultima perioadă, zeci de localități au depășit pragul critic al infectărilor de 6 la mia de locuitori, astfel autoritățile au reintrodus o parte din restricțiile care au fost impuse pe perioada pandemiei de Covid-19.Evenimentele private au și ele de suferit, mai ales că, în ultimele zile au fost înregistrate 2.500 de cazuri noi de coronavirus, pe teritoriul României.

Carantina în România, noi reguli anunţate pentru nunţi şi botezuri

Ce se întâmplă cu nunțile progrmate în 2021 și 2022. Potrivit măsurilor stabilite de autorități, organizarea evenimentelor private precum nunți, botezuri, mese festive etc., să fie permisă cu participarea a 150 de persoane în spații deschise și cu participarea a 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor este mai mică de 2 la mia de locuitori.

Programul pentru desfășurarea evenimentelor private a rămas același, petrecerile se pot ține în intervalul orar 5:00-02:00.

La stabilirea numărului maxim de persoane care pot lua parte la eveniment, nu sunt incluși copiii cu vârste sub 16 ani.

Pentru ca la eveniment să poată participa un număr de 200 de persoane în spații deschise și 150 în spații închise trebuie ca incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică de 2 la mia de locuitori și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Totodată, pentru desfășurarea evenimentelor cu maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană, iar incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2 sau egală cu 3 la mia de locuitori, în intervalul orar 5:00-02:00, asta dacă și invitații sunt vaccinați împotriva Covid și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Premierul propune să fie folosit certificatul verde la nunţi şi botezuri

Premierul Florin Cîţu propune ca la nunţile programate în perioada următoare în localităţi în care incidenţa este crescută să fie folosit certificatul verde.

Florin Cîţu a declarat, duminică, la începutul videoconferinţei cu prefecţii, că propune această măsură pentru ca nunţile să nu fie anulate. “Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 mie. Propunerea mea şi domnul Raed Arafat, aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate şi ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate. Oamenii nu pot să îşi mai modifice data de la o săptămână la alta şi atunci aş propune pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte să folosim certificatul verde”, a transmis premierul Florin Cîţu.