Carantina în localitățile
Actualitate, Featured

Carantina în localitățile Berceni și Clinceni se prelungeste

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a semnat ordinele prin care este prelungită carantina în localitățile Berceni și Clinceni (plus satele aparținătoare), din județul Ilfov. Măsura ar urma să expire în seara zilei de 10 decembrie și să nu mai fie prelungită, dacă numărul infectărilor cu coronavirus va scădea.

„În urma emiterii Ordinelor Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed ARAFAT, începând cu data de 03.12.2020, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile, măsura de carantinare zonală a fost prelungită în următoarele localități ilfovene: Berceni și Cliceni”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Ilfov.

Carantina în localitățile Berceni și Clinceni prelungirea măsurii de carantinare zonală a celor două localități a fost propusă ca urmare a analizelor de risc întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizelor emise de către Institutului Național de Sănătate Publică.

Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, rata de incidență cumulată calculată la data de 03.12.2020 pentru ultimele 14 zile și numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile înregistrate în localitățile carantinate este de 7,13 în Berceni și de 5,88 în Clinceni.

Berceni:

rata de incidență 7.13/1000 locuitori;
din populația totală de 9.394 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 67 de persoane;
Clinceni:

rata de incidență 5.88/1000 locuitori;
din populația totală de 7.478 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 44 de persoane
Puteți descărca declarația pe proprie răspundere în format PDF și editabil.

blank