International, Stiri

Cannes: 10 scandaluri care au marcat istoria festivalului

Festivalul de la Cannes a debutat pe 14 mai pe Croazetă, motiv numai bun să ne aducem aminte de toate momentele care au cutremurat istoria de peste 60 de ani a acestui eveniment cinematografic de proporţii.

Şi începem cu un incident recent, care a avut loc chiar la ediţia de anul trecut.

Gestul infam al Asiei Argento la ediţia din 2013
Fiica regizorului Dario Argento a făcut vâlvă anul trecut la ceremonia de închidere a festivalului după ce le-a arătat degetul mijlociu fotografilor prezenţi pe covorul roşu: se pare că actriţa, regizoarea, cântăreaţa şi scenarista de origine italiană a fost deranjată de o remarcă deplasată făcută de un fotograf. Câteva ore mai târziu ea a urcat pe scena festivalului pentru a-i înmâna premiul pentru scenariu lui Jia Zhang Ke pentru filmul A Touch of Sin.

Şedinţa foto deochiată la care au participat Simone Silva şi Robert Mitchum la ediţia din 1954 Era abia a şaptea ediţie de Cannes iar singura vedetă hollywoodiană prezentă pe Croazetă era Robert Mitchum, partenerul lui Marilyn în „River of No Return“. În timpul şederii lui în Franţa el a participat alături de Simone Silva la o şedinţă foto care a încins spiritele şi asta pentru că Silva a pozat topless. Un eveniment nefast la acea vreme care i-a marcat pentru totdeauna cariera. Refuzată de marile studiouri cinematografice ale vremii ea a fost gasita moartă la câţivă ani după aceea.

Sutienul conic Jean Paul Gaultier al Madonnei la ediţia din 1991 Prezentă la Cannes pentru a-şi promova documentarul „In Bed With Madonna“ cântăreaţa (care tocmai îşi încheiase legendarul turneu, „Blonde Ambition“) şi-a făcut apariţia pe covorul roşu purtând un pardesiu roz foarte cuminte. Surpriza de proporţii a urmat când aceasta a decis să scape de pardesiu şi să lase la vedere o ţinută provocatoare: în atenţa tuturor a fost desigur sutienul ei conic semnat Jean Paul Gaultier.

Cicciolina aproape goală la ediţia din 1988 Ilona Staller, supranumită Cicciolina, fostă actriţă porno devenită mai apoi deputat a aprins spiritele în 1998 atunci când a apărut pe covorul roşu… aproape complet dezbrăcată şi ţinând în mână un animal de pluş roz.

Ţinuta ciudată a Victoriei Abril la ediţia din 1997 Renumită pentru ţinutele ei îndrăzneţe, actriţa spaniolă a apărut pe covorul roşu al festivalului într-un outfit de-a dreptul scandalos: dacă din faţă părea că ea poartă un smoking, din spate… acesta lăsa la vedere cele două perechi de slipi pe care Victoria îi purta (da, unii erau fosforescenţi!).

Nurii la vedere ai lui Sophie Marceau la ediţia din 2005 Una dintre cele mai frumoase actriţe franceze ale tuturor timpurilor, Sophie Marceau se lăsa fotografiată pe covorul roşu de la Cannes, atunci când breteaua rochiei ei a cedat, lăsându-i la vedere sânul. Aşa cum au arătat-o filmuleţele de atunci incidentul a durat doar câteva secunde, momente suficiente pentru fotografi să îl imortalizeze pentru posteritate.

Gestul intim dintre Kristen Stewart şi Robert Pattinson în 2013 Prezentă la Cannes pentru a-l acompania pe iubitul său la avanpremiera filmului „Cosmopolis“, regizat de David Cronenberg, Kristen Stewart şi Robert Pattinson au afişat unul dintre puţinele momente de tandreţe în faţa camerelor de fotografiat.

Creşterea în greutate a Aishwarya Rai, ediţia din 2013 Fostă Miss Univers în 1994 şi ambasadoare L’Oréal Aishwarya Rai a fost îndelung criticată după apariţia ei pe covorul roşu de la Cannes în 2011 atunci când şi-a arătat noua siluetă… cu mult mai voluptoasă după naşterea fiicei ei în 2011. Enervat de reacţiile presei, soţul ei Ahishek, i-a luat imediat apărarea: „Cred că aceşti oameni nu au pic de sensibilitate. Nimeni nu ar trebui să vorbească aşa despre o altă persoană. Sigur că Aishwarya este o persoană publică însă ea este şi femeie şi mamă. Există o limită care nu trebuie încălcată“.

Ţinuta transparentă a lui Julie Atlas Muz la ediţia din 2010 În acel an, Mathieu Amalric a uimit pe toată lumea cu filmul „Tournée“ despre o trupă de striptease, film cu care a luat şi premiul pentru regie. În seara premierei filmului a avut loc un adevărat spectacol burlesc, protagnistele defilând pe covorul roşu în ţinute… cel puţin vulgare. Spunem doar atât: uitaţi-vă cu atenţie la rochia cu trandafiri aleasă de Julie Atlas Muz.

Apariţia lui Emmanuelle Seigner la braţul lui Roman Polanski la ediţia din 2012 Se ştie bine că Roman Polanski este unul dintre cei mai controversaţi regizori ai tuturor timpurilor dar de această dată luminile reflectoarelor au fost aţintite asupra soţiei lui, Emmanuelle Seigner. La 46 de ani ea a defilat pe covorul roşu într-o rochie roşie extrem de provocatoare… şi slipi asortaţi pe care i-a lăsat în multiple ocazii le vedere.


loading...