Actualitate, Stiri

Caniculă! De trei ori mai multe leşinuri în locuri publice, luni, faţă de duminică

Caniculă! De trei ori mai multe leşinuri în locuri publice, luni, faţă de duminică

canicula face victimeNumărul persoanelor care au leşinat în spaţii publice a fost luni, în intervalul 8.00 – 18.45, de trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a zilei precedente, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), Alis Grasu.

„În intervalul 8.00 – 18.45 au fost înregistrate 62 de cazuri de lipotimii în locuri publice, un număr de trei ori mai mare decât duminică, iar canicula va continua”, a precizat medicul Alis Grasu.

Luni au fost înregistrate 745 de solicitări la SABI cu 22,73 la sută mai multe decât duminică, dintre acestea 366 fiind urgenţe, cu 22,82 la sută faţă de ziua precedentă.

Managerul SABI recomandă persoanelor în vârstă şi familiilor cu copii mici să evite deplasările prin soare la orele amiezii.

„Copiii mici trebuie feriţi de expunerea la soare la orele amiezii. De fapt, grija faţă de copiii mici va fi una specială în aceste zile. Atât temperatura din cameră, cât şi alimentaţia trebuie reglate în funcţie de condiţiile meteo. De asemenea, persoanele cu suferinţe cronice cardiace, renale, neurologice sau cu diabet trebuie să respecte indicaţiile medicilor”, a mai spus managerul SABI.

Capitala se află marţi sub avertizare cod portocaliu de caniculă, în sudul ţării fiind aşteptate temperaturi maxime de 38 – 40 de grade.

blank