AUR
Politic

Candidații AUR, testați anticorupție cu detectorul de minciuni

George Simion nu va merge mai departe de suspendare în cazul adjunctului său, Marius Lulea. Deputatul AUR, Dan Tănasă, a explicat ce se va întâmpla în partid, în acest context.

Dan Tănasă a reacționat după ce președintele AUR George Simion a declarat că Marius Lulea va fi suspendat pentru declarațiile sale. Lulea, prim-vicepreședinte AUR, s-a arătat împotriva unei candidaturi a lui Cozmin Gușă la Primăria Generală. El a precizat că acest lucru nu s-a discutat în partid, iar Mihai Enache rămâne candidat.

George Simion și-a suspendat adjunctul

Declarațiile lui Marius Lulea nu au fost pe placul șefului său de partid care a anunțat că acesta va fi sancționat. George Simion a declarat că Marius Lulea va fi suspendat din funcția de prim-vicepreședinte. El i-a reproșat adjunctului că a făcut declarații nefericite, cu privire la Cozmin Gușă. Iar acest lucru i-a adus sancțiunea.

„Marius Lulea face greșeli, e o perioadă agitată pentru AUR. Lulea a făcut o afirmație nefericită și va fi suspendat”, a declarat George Simion, conform realitatea.net.

În acest context, Dan Tănasă a precizat că nu se va merge cu sancțiunea mai departe și că Marius Lulea nu va fi dat afară din partid. El a reluat teza declarațiilor nefericite ale vicepreședintelui AUR, lansată de George Simion.

„Domnul Lulea a făcut unele declarații nefericite. Noi considerăm că este mai bine să ne sfătuim în interiorul partidului înainte de a face unele afirmații. Important este să mergem înainte, să demonstrăm că suntem singura forță de opoziție din România și să le oferim românilor o alternativă la partidul de stat PNL-PSD. Nu este nimeni dat afară de nicăieri, este suspendat și nu va fi dat afară din partid. Poziția oficială a partidului vizavi de candidatul de la București este confirmată“, a mai spus Dan Tănasă la B1TV.

Candidații AUR, testați cu detectorul de minciuni

Tot în acest context, George Simion a anunțat că-i va testa pe candidații AUR, la alegerile locale, cu testul poligraf. Aceștia au fost convocați pentru luni, 15 aprilie, în București. Informația a fost confirmată de Dan Tănasă, deputat AUR. El a spus că, astfel, partidul își propune să-și demonstreze onestitatea în fața alegătorilor.

Un alt motiv urmărit de George Simion este de a-și asigura loialitatea celor pe care partidul îi propune la alegerile din 9 iunie. Mai ales, în condițiile în care anterior, a apărut un mesaj, în spațiul public, atribuit șefului AUR. Acesta îi îndemna pe colegii săi de partid să ia pe oricine își dorește să candideze în AUR.

„Este o decizie pe care domnul președinte Simion a luat-o și o susținem. Este o decizie justă. Argumentele sunt aceleași ca întotdeauna când mergi la un război: trebuie să asiguri o coeziune a echipei. Trebuie să avem în vedere aceste lucruri în alegeri. Trebuie să asigurăm o coerență a echipei“, a spus Dan Tănasă.

Partidul AUR a trecut prin mai multe crize în ultimele luni. Polul suveranist pe care l-a constitutit nu a fost atât de atrăgător pe cât a sperat George Simion. Mai mulți politicieni au refuzat o alianță cu AUR. De asemenea, partidul s-a confruntat și cu o serie de plecări.

blank