Dan Oros, Head of Marketing Google & YouTube Romania, susține că dezinformarea și mentalitatea oamenilor reprezintă marile provocări de care se lovește cel mai mare căutător profesionist al planetei și anume Google.

Din ce în ce mai multe persoane spun că Google ascultă telefoanele și asta din cauza faptului că, în momentul în care vorbesc despre un subiect anume, în momentul în care deschid telefonul le apare o reclamă exact despre acel lucru.

”Am auzit persoane spunând lucrul acesta și pot să spun că nu este adevărat. De multe ori, când vorbești despre un subiect tu cauți online pe subiectul respectiv și, din acel motiv, îți vin anumite reclame”, a declarat Dan Oros.

Cu privire la un microfon pe care Google îl activează și funcționează în permanență în jurul nostru, Oros spune că este parțial adevărat.

”Asta nu este adevărat. Ce este adevărat, în schimb, este faptul că dispozitivele au anumite microfoane ce le folosești pentru a interacționa cu asistentul. Dacă spui Ok Google acesta se activează și, din acel moment, ascultă ce spui în așa fel încât să îți dea răspunsul la întrebarea pe care o pui”, explică Dan Oros, potrivit Alephnews.