Featured, Medical

Când ai nevoie de monitorizare Holter şi la ce ajută

 

 

În fruntea topului bolilor cu cea mai ridicată rată de deces se află hipertensiunea şi afecţiunile cardiace. Persoanele care se confruntă cu astfel de problemă ar trebui să apeleze la o investigaţie lesne de realizat dar foarte relevant: monitorizarea Holter.

Dacă aveţi tensiunea arterială oscilantă sau sunteţi hipertensivi aflaţi deja sub tratament, pentru a vă asigura că primiţi cel mai eficient tratament puteţi recurge la Holter. Investigaţia este recomandată şi persoanelor care au suferit recent un infarct miocardic sau se confruntă cu fibrilaţii tahiocardie, palpitaţii etc.

 

 

Testarea durează 24 de ore

Pacientul va purta, timp de 24 sau 48 de ore, un mic aparat, Holter, ce îi monitorizează tensiunea arterială şi ritmul cardiac, în timp ce el îşi va desfăşura activităţile unei zile normale. Sunt situaţii în care o monitozare Holter este decisivă pentru stabilirea unui diagnostic şi, implicit, a tratamentului corect. Aparatul este mic cât un walkman şi se fixează pe o curea prinsă în jurul taliei. Pentru măsurarea hipertensiunii el este conectat la tensiometrul fixat de brațul drept. Un alt tip de holter monitorizează activitatea inimii, printr-o înregistrare EKG cu o anumită ritmicitate, timp de 24 de ore. După acest interval, pacientul revine la medic, iar acesta va descărca pe computer datele înregistrate de Holter şi va printa rezultatele.

 

Unele tipuri de Holtere au un buton pe care pacientul îl poate apăsa când se simte rău, pentru ca valorile tensiunii şi ritmul cardiac să fie înregistrate chiar în acel moment.

Magneţii sau detectoarele de metale pot perturba întregistrările Holterului.

7 milioane de români suferă de hipertensiune arterială

 

900 de mii dde români suferă de insuficienţă cardiacă

blank