Canada
International

Canada a trimis alte două nave de război în Marea Baltică

Canada a furnizat duminică două nave de război în Marea Baltică şi în Atlanticul de Nord, fiind alăturate celor două fregate care se află deja în regiune cu scopul de a susține flancul estic al NATO ca răspuns la atacul armatei ruse în Ucraina, conform AFP, citat de Agerpres.

Astfel că, Marina canadiană a anunțat că timp de patru luni, cele două nave HMC Kingston şi Summerside vor fi desfăşurate în cadrul unor ”măsuri de descurajare în Europa Centrală şi de Est”, lansate după anexarea Crimeei de către Rusia în anul 2014, anunțul fiind făcut într-un comunicat.

Canada a trimis alte două nave de război în Marea Baltică. Cele două nave vor participa în luna octombrie la exerciţii subacvatice de distanțare a minelor şi vor păstra un ”nivel ridicat de pregătire” care le va ajuta ”să răspundă rapid şi eficient în sprijinul oricărei operaţiuni NATO”, conform sursei citate.

Montreal și HMCS Halifax vor reveni în luna iulie de la operaţiunea „Reassurance”, care are în vedere să intimideze Rusia în orice operațiune în ţările Europei Centrale şi de Est şi care este cea mai amplă în ceea ce privește efectivele, condusă de Canada în Europa în ultimii zece ani.

Navă de război rusească, depistată în apele teritoriale ale Danemarcei

Reamintim ca, la mijlocul lunii forțele armate daneze au anunțat că o navă rusească de război a pătruns vineri de două ori în apele teritoriale ale Danemarcei, mai exact la nord de insula Bornholm din Marea Baltică. Acolo este organizat un festival al democrației, la care iau parte parlamentari și oameni de afaceri, conform Reuters.

Nava de război din Rusia a ajuns fără aprobare în apele teritoriale din Danemarca. Conform forțelor armatei daneze, aceasta a pătruns imediat după miezul nopții și a efectuat mișcarea din nou câteva ore mai târziu, se arată într-un comunicat citat de Reuters.

La acel moment, Danemarca a numit mișcarea Rusiei drept o provocare „complet inacceptabilă”.

„O provocare rusă profund iresponsabilă, grosolană și complet inacceptabilă în mijlocul Festivalului Democrației din Danemarca”, a specificat pe Twitter ministrul de Externe al Danemarcei, Jeppe Kofod.