Actualitate

Câmpulung Moldovenesc a rămas fără căldură

Biroul de presă al Prefecturii Suceava a emis un comunicat prin care anunţă că Municipiul Câmpulung Moldovenesc a rămas fără căldură, în urma unei avarii la instalația de transport a gazelor naturale.calorifer_rece_55151800

Situaţia a fo st anunţată de către un angajat al Transgaz printr-un apel la 112. Potrivit acestuia, sistarea gazeelor  a fost făcută din cauza unei avarii.

Astfel, în municipiul Câmpulung Moldovenesc cu au fost afectați 1.950 de consumatori, dintre care 1.600 sunt consumatori casnici, iar 350 sunt instituții și agenți economici. Dintre instituțiile afectate menționăm Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” (450 elevi), Colegiul Național Silvic (800 elevi), Școala Generală nr. 4 (420 elevi), Școala Specială (170 copii), 3 grădinițe (236 preșcolari) și Spitalul de Psihiatrie (50 internați).

În urma acestui incident, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a dispus convocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Câmpulung Moldovenesc, sub președinția primarului Mihăiță Negură, la care participă și prefectul, împreună cu inspectorul șef al ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui.

La şedinţă s-a discutat despre informarea populației, continuarea activității școlilor și a instituțiilor publice pe 19 ianuarie, monitorizarea persoanelor asistate social la domiciliul acestora, monitorizarea la fața locului de către prefect, primarul de Câmpulung Moldovenesc și inspectorul șef al ISU Suceava a modului în care sunt organizate activitățile de remediere a avariei de pe tronsonul conductei magistrale, gestionarea situației la nivelul municipiului Câmpulung Moldovenesc până la remedierea situației de către Grupa operativă constituită la sediul Primăriei, formată din reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în domeniu.