Actualitate, Stiri

Campionatul mondial de robotica: First Tech Challenge, Statele Unite

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

O noua victorie a elevilor din sectorul 2

First Tech ChallengeEchipa de elevi specialisti in robotica AutoVortex din Sectorul 2, a fost singura chemata din Europa sa participe la Campionatul de Robotica FIRST Tech Challen la Chicago – Statele Unite ale Americii, competitie internationala de prestigiu care a reunit cale mai puternice echipe din lume. Participarea delegatiei Romaniei la concursul international s-a putut realiza cu sprijinul Primarului Neculai Ontanu care a asigurat finantarea deplasarii elevilor la acest concurs de top mondial. Echipa de elevi romani, specialisti de top in robotica, formata din Mariana Lambru (Colegiul Economic „A. D. Xenopol”), Ngo Van Robert (Liceul Teoretic „C. A. Rosetti) si Rares Nicut (Colegiul National „Cantemir Voda”) condusa de coordonatorul lor, profesorul Ionut Panea, de la ASE Bucuresti, precum si de doamna Mihaela Ciho, inspectorul sef al Inspectoratului Scolar al Sectorului 2 a primit invitatia de a participa la Campionatul mondial de Robotica din Chicago unde au fost invitate cele mai bune 20 de echipe clasate la Mondialul din aprilie. Pentru prima oara, in ultimii 20 de ani de cand se organizeaza campionatul mondial de robotica, o echipa internationala din afara Statelor Unite a reusit sa ocupe un loc in TOP 20, locul 3, iar aceasta a fost Romania, prin echipa sectorului 2– echipa nationala de robotica AutoVortex . Mobilizati de extraordinarele performante obtinute la concursurile internationale de tehnologie din ultimii ani, elevii sectorului 2 au plecat la Chicago in SUA cu gandul la castigarea unuia din primele locuri si la ducerea faimei invatamantului romanesc in lume. In cadrul concursului de la Chicago, echipa AutoVortex a fost aleasa ca partener de alianta de catre echipa Beastie Bots 3785 si astfel au jucat semifinala si finala impotriva echipelor americane 4140 Fish in the Boat si 5200 Try to Understand. Dupa lupte agresive pe teren, echipa AutoVortex a terminat pe locul 3 din 21 de echipe participante. Locurile 1 si 2 fiind ocupate de Echipele Fish in the Boat din Florida si respectiv Try to Understand din Illinois.

Trofeul obtinut la Campionatul de la Chicago se adauga numeroaselor trofee obtinute la competitiile internationale la care echipa AutoVortex a participat pana in prezent si care reprezinta cartea de vizita a elevilor romani care se mandresc cu:

 

· – Premiul Special al Juriului – Bootstrap Award – la Campionatul Mondial de Robotica din St Louis – 2012

 

· – locul 1 la Campionatul de Robotica al Europei Centrale si de Est – Bucuresti, martie 2013,

 

· – locul 2 la Campionatul International de Robotica „Robofest 2013” – Rusia, februarie 2013,

 

· – locul 9 din 128 de echipe participante la Campionatul Mondial de Robotica First Tech Challenge – St. Louis USA, Aprilie 2013 cand romania a terminat a doua natiune dupa Statele Unite. Urmatoarele echipe internationale au ocupat locuri de la 48 in sus;

 

· – Premiul Compass Award; – European Robotics Festival – Tarragona (Spania), martie 2013 – The Compass & Connect Awards;

 

· – Premiul Special pentru Design PTC; – World Robotic Olympics – Olimpiada de Robotica faza regionala Bucuresti – locul I si II.

 

Prin aceste competiti, elevii sunt stimulati sa lucreze in echipa, sa isi imparta atributiile si sa devina lideri in tehnologie. Totul se joaca in echipe de cate 2 roboti. Echipa elevilor specialisti in robotica din sectorul 2 a fost primia cu multa caldura, curiozitate si interes de catre echipele americane si au castigat respectul lor pentru rezultatele exceptionale acumulate intr-un timp record de mai putin de 2 ani de zile si pentru curajul de a lupta cot la cot cu echipe experimentate de la Colegii de elita din SUA cu o vasta experienta de peste 20 de ani.

blank