Stirea Zilei, Stiri

Campionatul European de la Sofia. Larisa Iordache: Aur la sol, Bronz la sărituri şi Argint la bârnă

Diana Bulimar a obţinut locul 4 la sol

 larisa-iordache

Gimnasta Larisa Iordache a cucerit, duminică, medalia de aur în finală la sol, la egalitate cu Vanessa Ferrari (Italia), iar Diana Bulimar s-a clasat pe locul patru, la Campionatul European de la Sofia. Iordache a câştigat, tot duminică, medalia de bronz în finală la sărituri şi argintul la bârnă.

Larisa Iordache a fost notată cu 14.800, cu care a cucerit medalia de aur, la egalitate cu Vanessa Ferrari (Italia), în timp ce Diana Bulimar a primit nota 14.400, cu care s-a clasat pe locul 4, la egalitate cu poloneza Marta Pihan-Kulesza.

Pe podium a mai urcat Giulia Steingruber (Elveţia, 14.500, bronz).

Tot duminică, Larisa Iordache a cucerit şi medalia de argint în finală la bârnă, la Campionatul European de la Sofia. Larisa a fost notată cu 14.800, cu care a câştigat medalia de argint a finalei la bârnă. Pe podium au mai urcat Maria Harenkova (Rusia, 14.933, aur) şi Alia Mustafina (Rusia, 14.733, bronz).

În finalele anterioare în care a evoluat duminică, Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz la sărituri (14.533) şi s-a clasat pe locul 6 la paralele, cu aceeaşi notă.

La sărituri Larisa Iordache a fost notată cu 14.866 la prima săritură şi cu 14.200 la cea de-a doua, iar cu o medie de 14.533 a obţinut medalia de bronz. Pe podium au mai urcat Giulia Steingruber (Elveţia, aur, 14.666) şi Anna Pavlova (Azerbaidjan, argint, 14.583).

Tot duminică s-a încheiat şi concursul de junioare, România având următorul bilanţ: bronz pe echipe, argint – Laura Jurcă la individual-compus, sărituri şi Andreea Iridon la bârnă şi sol.

La senioare, România are deja medalia de aur pe echipe. Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia a fost obţinerea a trei-patru medalii.

La ediţia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a şaptea din palmaresul echipei tricolore.