Sport, Stiri

Campioanele României la gimnastică au făcut furori pe plajă.

Jumătate din echipa de gimnastică feminină care cucerea, în urmă cu 10 ani, titlul olimpic, s-a reunit în week-end pe litoral.

olimpici

Cătălina Ponor, Monica Roşu şi Silvia Stroescu s-au bronzat pe plaja din Mamaia şi au depănat amintiri din perioada în care încântau suporterii cu evoluţiile lor la sol, bârnă sau sărituri. Deşi au trecut 10 ani de la momentul Atena 2004 – ultima ediţie a Jocurilor Olimpice la care România a cucerit aurul pe echipe – cele trei foste gimnaste sunt neschimbate, arătând ca şi cum oricând ar putea reveni în sală.

Constănţeancă get-beget şi gazda colegelor ei în week-end-ul de la mare, Cătălina Ponor (27 de ani) este cea care s-a retras cel mai târziu din activitate, după JO de la Londra, din 2012. Triplă campioană olimpică la Atena (echipe, sol şi bârnă), ea încă mai participă la diferite demonstraţii de gimnastică. Sivia Stroescu (29 de ani), campioană cu echipa în 2004, e asistent universitar la UNEFS. Dublă campioană în 2004 – cu echipa şi la sărituri -, Monica Roşu (27 de ani) e implicată în diverse proiecte sociale.

olimpici-1