Actualitate, Stiri

Campania electorala a găsit ANI la ușa USL-ului

Campania electorala a găsit ANI la ușa USL-ului

blankPrima zi de campanie electorală a fost marcată, încă de dimineață, de un atac dur asupra Uniunii Social Liberale. Întâmplător sau nu, Agenția Națională de Integritate a și pus arma” la ”la tămpla” actualei puteri, găsind trei miniștri ai cabinetului Ponta care ar putea fi declarați incompatibili. Ovidiu Silaghi, Liviu Pop și Eduard Helvig sunt acuzați de ANI că ar fi deținut mai multe funcții în paralel sau că nu își pot justifica o parte din banii găsiți în conturi. Pe lângă cei trei miniștrii, apare și numele lui Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernmului. Referitor la noul scandal care se dorește a “zdruncina” Guvernul, Victor Ponta a declarat că așteaptă punctul de vedere al celor vizați. „Din primele date, am constatat că sesizările nu se referă la probleme de incompatibilitate legate de activitatea lor în cadrul echipei guvernamentale, ci la elemente din trecut”, a declarat premierul. Acesta a mai afirmat că, în cazul în care aceștia vor fi găsiți vinovați, nu vor mai face parte din echipa guvernamentală.

Acuzațiile aduse lui Liviu Pop

„La data de 15.05.2012, LIVIU MARIAN POP a fost desemnat în funcția de Ministru interimar al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. În prezent, LIVIU MARIAN POP deține funcția de Ministru delegat pentru Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale. În perioada 01.12.2007-17.05.2012, LIVIU MARIAN POP a exercitat funcția de Secretar General al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. Ulterior numirii în funcția de Ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, LIVIU MARIAN POP, fost Secretar General al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a emis Ordinul nr. 4271/29.05.2012 de modificare a Ordinului comun nr. 4576/2011 privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal din învățământul preuniversitar de stat, prin care nu se mai permitea reținerea cotizației sindicale de către unitatea de învățământ, ordin contestat în instanță de federațiile sindicale din învățămant, inclusiv de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, instanțele de judecată pronunțându-se în sensul menținerii ordinului comun ca fiind temeinic și legal. Astfel, LIVIU MARIAN POP, în calitate de Ministru interimar al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, a avantajat patrimonial Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, organizație cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani, încălcând astfel dispozițiile în vigoare referitoare la conflict de interese și abuz în serviciu contra intereselor publice, în materia legislației penale”, anunță ANI.

 Silaghi cercetat pentru sume nejustificate

„Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 206.798 Lei (aprox. 45.955 Euro), între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate în perioada 07.05.2012-15.10.2012 de către OVIDIU IOAN SILAGHI, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Hellvig ar fi și director şi ministru

„Începând cu data de 07.05.2012, EDUARD RAUL HELLVIG exercită funcția de Ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.De asemenea, în perioada 01.07.2004 – 31.10.2012, acesta a deținut și funcția de Director în cadrul S.C. SINTEZIS BIROTICA S.R.L. În punctul de vedere transmis Agenției Naționale de Integritate, EDUARD RAUL HELLVIG a menționat că nu deține funcția de Director al S.C. SINTEZIS BIROTICA S.R.L., și nici nu a exercitat această funcție în niciun moment pe parcursul ultimilor ani. Contrar celor afirmate de către EDUARD RAUL HELLVIG în punctul de vedere depus la dosarul de evaluare, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale a comunicat Agenției faptul că încetarea efectivă a contractului individual de muncă a fost operată la data de 31.10.2012., în urmă cu o săptămână”, arată ANI.

www.expresspress.ro

blank