Sport, Stiri

Camelia Potec este noul președinte al Federației Române de Natație

Camelia Potec a fost aleasă vineri in funcția de Președinte al Federației Române de Natație si Pentatlon Modern, post pentru care a fost unicul candidat.

Camelia-PotecZLcoperta1Fosta campioană olimpică din 2004 de la Atena la proba de 200 de metri liber, a fost votată in unanimitate de cei 83 de delegați prezenti la Adunarea Generală.

Alaturi de Potec, ieri a fost ales in funcția de presedinte de onoare al forului Viorel Păunescu.

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat, vineri, după Adunarea Generală de alegeri, că nu putea să întoarcă spatele sportului care a consacrat-o, după ce a renunţat la activitatea sportivă, şi de aceea a decis să candideze pentru acest post.

„Sunt conştientă că uşor nu va fi, dar sunt foarte ambiţioasă. Când îmi doresc ceva şi îmi pun în cap o idee o duc până la bun sfârşit. Iubesc acest sport, nu puteam să mă îndepărtez, să întorc spatele şi să mă îndrept spre un alt domeniu după abandonarea activităţii sportive, având în vedere situaţia nataţiei din România. Sper ca tinereţea să nu fie un impediment. Votul de încredere primit azi mă ambiţionează să nu le înşel aşteptările”, a adaugat aceasta.

Camelia Potec are in palmares pe langa aurul olimpic din 2004, doua medalii de bronz la Campionatele Mondiale (2001 – 200 m liber; 2009 – 1.500 m liber) şi patru medalii de aur, trei de argint şi zece de bronz la Campionatele Europene.

blank