Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu va fi audiat mâine la DNA Brașov în dosarul lui Remus Truică

Călin Popescu Tăriceanu va merge mâine la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Brașov, pentru a se prezenta în faţa procurorilor după ce a fost citat pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul Retrocedărilor în care ese implicat omul de afaceri Remus Truică și Prințul Paul Al României.

„La invitația DNA Brașov, mâine, 15 aprilie, în conformitate cu procedura legală, mă voi prezenta la sediul instituției în calitate de martor, în dosarul 259/p/2015. Doresc să aduc la cunoștința presei că, în respect pentru reglementările legale privind confidențialitatea anchetei, nu voi face declarații nici la sosirea și nici la plecarea din sediul DNA”, a spus președintele Senatului într+un comunicat de presă.

Mai mult, acesta susţine că a testat vigilenţa organelor şi în mod premeditat, a ținut secretă chemarea sa la DNA pentru a verifica dacă angajații DNA oferă informații confidențiale presei.

„Totodată, doresc să fac cunoscut faptul că informația legată de prezența mea la DNA Brașov era cunoscută doar de subsemnatul și de lucrătorul DNA care m-a invitat telefonic. De regulă, informez cu promptitudine presa despre activitățile mele de interes public, așa cum poate fi apreciată prezența mea la DNA în calitate de martor. De această dată, în mod premeditat, am ținut strict secretă această informație pentru a verifica dacă lucrătorii DNA scurg informații confidențiale către presă. Cu puțină vreme în urmă, am fost contactat din lumea presei cu întrebarea: ‘Este adevărat că ați fost invitat la DNA Brașov ?’ așa că am hotărât să dau publicității acest comunicat”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

blank
blank