Politic, Stiri

Călin Popescu-Tăriceanu îşi lansează vineri candidatura la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie

Preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, îşi lansează vineri candidatura la alegerile prezidenţiale. Lansarea în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni a lui Tăriceanu va avea loc începând cu ora 16,00, la Palatul Parlamentului, în Sala A.I. Cuza.

tariceanu_40120200

Călin Popescu-Tăriceanu este preşedintele Senatului şi candidează la prezidenţiale ca independent. El este liderul Partidului Liberal Reformator, formaţiune care nu şi-a finalizat formalităţile de înregistrare la Tribunal.

‘Am depus peste 279.000 de semnături. Din păcate, o parte dintre semnături nu le-am putut folosi pentru că ele au fost strânse de Partidul Liberal Reformator. Încă, în justiţie, trenează înregistrarea oficială a partidului şi, de aceea, o parte dintre semnături nu am putut să le folosim’, a declarat Tăriceanu, luni, la BEC, când şi-a depus candidatura.

În opinia sa, România are nevoie de un proiect de ţară care să o ducă pe locul pe care îl merită.

‘Proiectul meu se intitulează ‘România, a şaptea putere a Europei’. Vreau, pentru ţara mea, mai mult. Vreau, pentru cetăţenii mei, să trăiască mai bine, vreau să fim respectaţi, să fim o ţară demnă, o ţară privită cu respect şi de care oamenii să fie mândri. Vreau o ţară care să fie caracterizată prin bunăstare, dar aceste lucruri nu se pot realiza decât cu multă muncă, cu multă seriozitate şi politica trebuie privită altfel, nu ca până acum – o activitate derizorie, o activitate care, în final, nu reuşeşte să câştige încrederea cetăţenilor’, a afirmat Tăriceanu.