Preşedintele Senatului se pregăteşte pentru schimbarea şefiei în PNL

 Tariceanu (3)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a făcut primele declaraţii după anunţarea rezultatului votului la europarlamentare, unul dezastruos pentru PNL

“Este o recunoaştere implicită a unui eşec. Dincolo de demisii, e important ca astăzi PNL să facă o analiză lucidă şi să audă glasul electoratului, care ne-a amendat pentru deciziile luate în ultimul an şi jumătate. E un moment simplu, ca cei care au greşit să recunoască acest lucru şi să se dea la o parte.

Graba strică treaba. Va fi nevoie de un Congres, dar nu unul rapid. Trebuie făcută o consultare până la baza partidului. Fără să ascultăm ce spun oamenii din teritoriu, riscăm să facem un Congres degeaba.

Deciziile au fost impuse de cei doi lideri ai partidului. Nu m-am gândit să preiau conducerea interimară a partidului. Sunt membru cu acte în regulă al partidului, conform statutului. O să privesc puţin din afară ce se va discuta în Biroul Politic. Declaraţiile preşedintelui Antonescu par mai degrabă ale unei persoane lovite de autism.

Am recepţionat invitaţia făcută de liderul PSD, Victor Ponta. Sunt o serie de opţiuni pentru PNL, dar partidul este cel ce trebuie lăsat să decidă. În 2011, la constituirea USL, raportul PNL-PSD era 1 la 1, astăzi este 1 la 3.

Trecerea de la ALDE la PPE este o nouă greşeală tactică. În grupul ALDE suntem membri de 24 de ani, la PPE vom fi undeva, în rândul 14. Viitorul preşedinte al Comisiei Europene nu va impus de PPE, singur. Am consultări cu diferiţi colegi care m-au contactat”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.