Actualitate, Featured

Căldura i-a scos pe români din case și i-a împins să ia cu asalt litoralul

Pe litoralul românesc bucătarii se întrec în preparate din pește pentru cei care vin să vadă marea, iar restaurantele nu duc lipsă de clienți.

După o plimbare pe faleză, în aerul sărat, oamenii abia așteaptă să mănânce la doi pași de valuri.

Pe litoralul românesc cei care au ieșit la plimbare, și-au astâmpărat foamea la restaurante și pescării. În Piața Ovidiu, un local le-a pregătit pofticioșilor un ton de peste 50 de kilograme.

Leon Segal, chef bucătar: „Aici avem un ton adus din Grecia, o rută grea. Trece prin Bulgaria, după aceea prin vamă. Se mănâncă foarte, foarte crud, crud-uscat și când îl facem termin pe grătar sau pe cuptor, foarte, foarte rare. Ăsta este sistemul de gătire.”

După ce a fost tranșat tonul, bucătării au preparat tot felul de delicatese.

Cu aceste meniuri diversificate, managerii de restaurant speră să atragă mai mulți clienți în extrasezon.

Ramona Pripas, manager restaurant: „În fiecare weekend aducem diverse specii de pește pe care le cer clienții noștri în mod special. Tonul este într-o măsură mai mare preferat.”

Bunătăți s-au găsit și în Portul Tomis. Un bucătar grec, stabilit în România, a gătit creveți și midii la tigaie.

Reporter: „De unde ați venit?”

Turist: „Din Călărași!”

Reporter: „Ați fost la restaurant?”

Turist: „Da, am fost aici.”

Reporter: „Ce ați mâncat?”

Turist: „Bineînțeles că pește!”

Și pescăriile din sudul litoralului au fost pline.

Claudiu, ospătar: „Este nebunie mare. După cum vedeți și astăzi este foarte mare agitație. Vine lumea din toată țara. Se așteaptă undeva la 30-40 de minute.”

Ana și Marian au venit din Buzău să vadă marea.

Turist: „Ne atrage vremea bună, ne atrage marea și peștele. Mâncarea.”

Reporter: „Vă bucurați de vremea frumoasă?”

Turistă: „Da. A fost unul dintre motive pentru care am ales ziua de astăzi.”

Reporter: „Și aici ce ați făcut?”

Turistă: „Am mâncat. Midii.”

Și duminică se anunță o zi frumoasă la malul mării.

 

blank