Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Calculatoarele primarului Radu Mazăre, luate la puricat de procurorii DNA

Verificările se fac în cadrul dosarului în care edilul este suspect de luare de mită

 Mazare

Procurorii DNA verifică astăzi toate calculatoarele ridicate din casa primarului Constanţei Radu Mazăre, dar şi din sediul primăriei. Verificările se fac în dosarul în care edilul este suspectat de luare de mită, pentru construirea complexului de locuinţe sociale Henri Coandă.

Verificările au loc la sediul DNA, procurorii căutând probe care să vină în susţinerea acuzaţiilor la adresa lui Mazăre. Primarul Constanței este acuzat că ar fi primit 175.000 de la omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern în schimbul acordării contractului pentru construirea cartierului de locuințe sociale Henri Coandă.

Radu Mazăre a fost reținut de procurorii DNA la începutul lunii aprilie, dar instanța a respins cererea de arestare preventivă.

În motivarea acestei decizii, judecătorul instanţei supreme a arătat că probele din dosar sunt neconcludente. În motivare se arată că nici stenogramele depuse, nici martorii audiaţi, nici conturile prin care s-ar fi transferat banii de mită nu arată relaţia directă dintre primarul Constanţei şi Avraham Morgenstern, cetăţeanul israelian care l-ar fi mituit pe primarul Constanţei.

DNA a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în acest caz, procurorii fiind nemulțumiți de motivarea dată de instanță.