Iubitorii de animale din Marea Britanie au fost avertizați de autorități că adoptarea câinilor maidanezi aduși din România, prezintă un risc mare de a contracta o boală.

Autoritățile au adăugat că bolile care pot fi contractate din cauza patrupezilor din România, nu sunt întâlnit în mod normal în Marea Britanie, scrie Metro.

Purtătorul de cuvânt al unei organizații care se ocupă cu adopția animalelor susține că numărul câinilor este în creștere, ceea ce sporește riscul îmbolnăvirilor.

„Și noi, în calitate de iubitori de animale, înțelegem cât de greu este să privim câini care sunt abandonați, dar totuși, adopția lor nu este sigură. S-au descoperit boli în Europa, boli care nu sunt întâlnite și la noi. Numărul câinilor este îngrijorător. România nu este printre preferințele nimănui, nici când vine vorba de a cumpăra un câine”, a mai declarat un oficial.

Potrivit unor statistici, în anul 2019 au fost aduși legal pe teritoriul Marii Britanii aproape 40.000 de câini. Din aceștia, aproape 20.000 proveneau din România, reprezentând un procent de 44%.