Chiar şi câinii care nu sunt de rasă pot fi prieteni de nepreţuit şi pot ajuta la diverse terapii. O demonstrează reprezentanţii unor asociaţii pentru protecţia animalelor, care vineri au dus câteva exemplare dresate la primăria Galați.

Câinii Luna şi Taz, vedetele zilei la Primăria Galați. Cum sunt pregătiți să să devină exemplare pentru terapie

După o perioadă în care fac exerciții, căţeii pot ajuta copiii sau bătrânii bolnavi, dar şi alte persoane care au nevoie să simtă alături un suflet pentru a le aduce echilibru în viaţă.

Luna şi Taz, de la adăpostul Help Lăbuș de la primăria Galaţi au fost vedetele zilei, la primărie. Angajatele de la Serviciul de Registratură s-au adunat în jurul lor, i-au mângâiat şi s-au jucat cu ei.

Cei doi căţei se pregătesc să devină exemplare pentru terapie şi au lucrat, în ultima perioadă, cu dresori, dar şi cu alţi câini antrenaţi în astfel de activităţi. Codiţele încep să se rotească energic când îi văd pe copii.

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: “Eu cred că dragostea pentru animale trebuie educată, să-i spunem aşa, din fragedă pruncie, pentru că e o chestie ce ţine de respect reciproc, cel mai probabil, la un moment dat.”

Corina Grigore, Asociaţia Help Lăbuş: “Sunt de rasă comună, câini care demonstrează că pot să fie educaţi ca şi ceilalţi câini, de rasă. Şi totodată vrem să uşurăm viitorii stăpâni de efortul pe care ar trebui să-l facă să-i educe, să-i înveţe ce au voie, ce nu au voie să facă.”

Unii câini au povești de-a dreptul impresionante. Boomie are 9 ani şi a căpătat deja o bogată experienţă terapeutică.

Iulia Miu, Animal Society: “A fost salvat din Serbia. Face terapie asistată de animale cam de vreo 5-6 ani, lucrează cu copii cu dizabilităţi, cu seniori, cu copii la şcoală – a făcut demonstraţii -, lucrează cu studenţii, face sesiuni de destresare.”

Căţeii de terapie sunt recomandaţi pentru copiii cu boli din spectrul autismului, seniorii singuri sau cu dizabilităţi. În adăpostul de la Galaţi aşteaptă să fie adoptaţi peste o mie de câini de toate vârstele.