International, Stiri

Ca în povești: Prințul iubește o fată de rând, Kate

kate

El, moştenitor la tron, chipeş, bogat, cu o educaţie aleasă. Ea – de familie modestă, fără prea multe pretenţii de la viaţă. La prima vedere, nu pare combinaţia perfectă, dar monarhiile de azi cunosc multe astfel de poveşti de dragoste. Kate Middleton nu este singura norocoasă…

Iată, pe scurt, cum au stat lucrurile cu Kate: ea, fiica unei stewardeze şi a unui dispecer la aeroport, a avut norocul ca părinţii ei să fondeze o companie de decoraţiuni pentru petreceri şi să devină milionari. Aceştia şi-au permis astfel să o trimită la Universitatea St. Andrews din Scoţia, acolo unde ea l-a întâlnit pe William Arthur Philip Louis, nepotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, al doilea în linia de succesiune la tron. Nouă ani mai târziu, Kate şi William făceau nunta secolului, peste un miliard de oameni urmărind ceremonia la televizor.

mette

Mette-Marit Tjessem Hoiby e fiica unui jurnalist de la un ziar local din Kristiansand. După divorţul părinţilor, adolescenta Mette a început să abuzeze de alcool şi droguri, a renunţat la şcoală, şi, mai mult, din relaţia cu un traficant de droguri, care acum este la închisoare, a născut un băieţel. Când, la un mare festival rock din Norvegia, Mette l-a cunoscut pe Haakon, prinţul moştenitor, ea era o biată chelneriţă. Chiar dacă părinţii lui, regele Harald şi regina Sonia, s-au împotrivit la început, Haakon a cerut-o de soţie, iar nunta a avut loc în 2001, cu mare fast, la Oslo. La ora actuală, prinţul Haakon şi prinţesa Mette-Marit a Norvegiei au trei copii: bastardul Marius, prinţul Sverre şi prinţesa Ingrid.

charlene

Fostă campioană olimpică la înot, născută în Zimbabwe, Charlene Wittstock l-a cunoscut pe prinţul Albert de Monaco în 2000, în timp ce ea se afla în Monaco pentru o competiţie sportivă. Şase ani mai târziu, cei doi au devenit un cuplu, iar în 2010, şi-au anunţat logodna. De atunci, Charlene a învăţat limba franceză şi dialectal monegasc, protocolul de la Curte şi s-a convertit la catolicism.

Prinţul Frederick al Danemarcei a întâlnit-o pe Mary, fata unui profesor australian, în timpul Jocurilor Olimpice de la Sydney, în 2000. Mary lucra în publicitate la acea vreme şi cei doi au avut o relaţie la lungă distanţă până în 2003, când s-au logodit. Parlamentul danez a emis „Legea Mary” care îi acorda cetăţenia prin mariaj. După ce s-a convertit la luteranism şi a semnat un acord prenupţial, Mary a devenit prinţesă şi, mai târziu, mama a patru copii, dintre care doi sunt gemeni.

mary

Jurnalismul este motivul pentru care Letizia este acum prinţesă de Asturia şi soţia prinţului Felipe al Spaniei. Tatăl Letiziei a fost, de asemenea, jurnalist, iar mama – soră medicală. Prima căsnicie a Letiziei s-a sfârşit în 1999, fără copii. Când a venit timpul să se căsătorească cu Felipe, Papa Ioan Paul al II-lea a declarat prima ei căsătorie nevalidă pentru că făcuse doar cununia civilă. Nunta regală a avut loc în 2004, iar Letizia este acum Alteţa sa regală Prinţesa de Asturia şi mamă a două fetiţe: infantele Sofia şi Leonor.

blank