Social democrații îi acuză pe liberali că „au declanșat premediat criza politică” și că încearcă „să paseze vina”, în timp ce liberalii susțin că „primul pas spre alegeri anticipate va fi respins luni, printr-un joc politic intern al PSD-ului.”

Social-democraţii susţin că alegerile parlamentare anticipate înseamnă austeritate şi afirmă că liberalii „au declanşat în mod premeditat criza politică” şi „acum fug de guvernare şi încearcă să paseze vina”. PSD declară că „PNL a luat măsuri doar pentru clientela politică. ”

„Au declanşat în mod premeditat criza politică, au încălcat în mod repetat atât legile ţării cât şi toate recomandările forurilor internaţionale, au luat măsuri doar pentru clientela politică, au dus economia ţării în şant! Acum fug de guvernare şi încearcă să paseze vina! Anticipate = Austeritate!”, arată postarea de sâmbătă pe pagina Facebook a PSD.

Marcel Ciolacu dezvăluie un scenariu negru pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Marcel Ciolacu declara la 10 ianuarie: „Nu cred că vor fi alegeri anticipate. Nu există o criză politică în România, avem un Guvern minoritar, avem un președinte, avem un Parlament funcțional. Nu văd unde este criza și, dacă țin cont și de contextul internațional, deja încep să nu înțeleg cine își asumă declanșarea unei crize politice în România în acest context internațional”, a declarat Marcel Ciolacu, notează euractiv.ro

În schimb, vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că se aşteaptă ca în ziua votului de învestire a Guvernului Ludovic Orban 2 să nu se creeze cvorum pentru respingere şi pentru a se face, astfel, pasul spre alegeri anticipate, transmite corespondentul Mediafax.

„Din partea PSD ne aşteptăm la blocaje, şicane şi lipsă de responsabilitate în faţa aşteptărilor românilor. E foarte posibil ca luni, ca într-un joc politic intern al PSD-ului, să nu se creeze cvorumul pentru a putea respinge în plenul Parlamentului Guvernul Orban şi a face primul pas spre alegeri anticipate”, a spus Raluca Turcan.

Potrivit deputatului PNL, PSD „doreşte să prelungească această stare de nemulţumire a românilor, pentru faptul că la nivel de întreg Parlament nu se poate crea responsabilitatea necesară ajungerii la alegerile anticipate”.

Sursă FOTO Mediafax