International, Stiri

“Bunicul sprint” s-a sinucis la 101 ani

“Bunicul sprint” s-a sinucis la 101 ani

blankFostul atlet, supranumit “bunicul sprint”, care a concurat pana la 95 de ani si refuza sa se retraga, s-a sinucis prin impuscare in biserica din cartierul sau din Milano. Depresia de care suferea dupa finalul lungii sale cariere sportive a condus la acest gest.

Decesul a fost anuntat de preotul Carlo Casati, de la biserica Santa Maria Nascente. Langa cadavrul lui Vittorio Colo, “bunicul sprint”, a fost gasita cartea de identitate, o hartie pe care era scris numarul de mobil al fiului sau si scrisori adresate familiei in care se scuza pentru gestul facut.

“De cand s-a lasat de sport, a inceput sa sufere, nu reusea sa accepte schimbarile pe care trecerea timpului le provoca “ a povestit presei fiul celui numit “bunicul sprint”.

Vittorio Colo a inceput cariera sportiva in 1929, stabilind de-a lungul timpului mai multe recorduri mondiale si nationale.

“Atletismul era viata sa. Nu se oprea din antrenament si din calatorii in toate colturile lumii pentru a participa la competitii”, a mai afirmat fiul sau.

 

blank