Actualitate, Featured

Bulibașa Imperialul, acuzat de inselaciuni cu aur și…ceapă

Bulibașa comunității rome din Iași este cercetat în două dosare de înșelăciune, după ce a prejudiciat mai multe persoane cu zeci de mii de euro.

Ionel Stănescu, zis ”Ferdinand” sau ”Imperialul” a fost reținut luni pentru 24 de ore, scrie Ziarul de Iași, care citează surse din poliție. 

Bulibaşa ”Imperialul” ar fi comandat acum câteva luni mai multe bijuterii din aur de la o persoană.

După ce a primit bijuteriile, bulibașa a invocat faptul că trebuie să verifice bijuteriile şi s-a făcut nevăzut.

Ulterior, nu a mai răspuns apelurilor victimei şi nici nu i-a mai dat banii, prejudicial ridicându-se la circa 10.000 de euro.

Cel mai important membru al comunității rome din Ciurea, Iași, fusese eliberat din arest pe 7 mai și plasat în arest la domiciliu, într-un alt dosar, tot de înșelăciune.

Reprofilat după starea de urgență de la lemn la ceapă și cartofi

Bulibașa ”Imperialul” este anchetat aici, alături de mai mulți membri ai comunității sale, după ce a comandat mari cantități de legume de la agricultori din Republica Moldova, pe care nu le-a plătit.

Luna trecută, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecători Iași au reușit arestarea sau plasarea sub control judiciar a 11 persoane, printre care și a bulibașei ”Imperialul”.

Acestea căutau în alte județe vânzători de lemn, iar după instituirea stării de urgență s-au reprofilat pe cultivatorii de fructe și legume, în special de ceapă și cartofi.

„Deşi iniţial stabileau plata pe loc, după descărcare, invocau diferite pretexte de amânare a plăţii, finalizând prin a nu mai achita nicio sumă de bani persoanelor care livrau marfa. Ulterior, valorificau mărfurile în interes propriu sau prin intermediar, altor persoane“, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Victimele escrocilor au fost păgubiţi cu sume între 250 şi 20.000 de lei, prejudiciul exact urmând a fi stabilit în cadrul anchetei.

 

blank