International, Stiri

Bulgaria. Inundaţii catastrofale, urmate de doliu naţional

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

16 morţi şi mai mulţi oameni daţi dispăruţi

 inundatii-bulgaria

Cel puţin 16 oameni au murit în Bulgaria, iar mai mulţi sunt daţi dispăruţi, în urma inundaţiilor devastatoare. Ploile nu mai contenesc de trei săptămâni şi zeci de localităţi sunt sub ape. Bilanţul dramatic al dezastrului natural a determinat Guvernul de la Sofia să declare doliu naţional pe 23 iunie.

Oraşul Varna a fost cel mai puternic afectat. Aici au fost înregistrate şi cele mai multe victime. Nouă morţi, printre care doi copii, au fost găsiţi după ce puhoaiele au lovit periferia oraşului de la Marea Neagră.

inundatii-bulgaria-3

Unele străzi au fost complet inundate, iar mai multe maşini au fost luate de şovoaie şi duse spre mare. Alimentarea cu energie electrică şi liniile de comunicaţii au fost întrerupte în mai multe zone şi zeci de locuinţe au devenit inaccesibile pentru echipele de salvare. Premierul bulgar s-a deplasat imediat în zonele sinistrate pentru a coordona operaţiunile de salvare.

Furtunile însoţite de ploi abundente şi grindină au măturat, de altfel, aproape toată ţara. În regiunea Veliko Târnovo, drumul care asigură legătura cu Turcia a fost închis. Satele din regiune au fost măturate de viituri.

Ministerul de Externe îi sfătuieşte pe cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Bulgariei să sporească vigilenţa şi să se informeze din timp asupra situaţiei drumurilor şi a prognozei meteo.

 

blank