Administratorii de cămin din Complexul Grozăveşti-Regie au reţinut, din 1 octombrie, actele de identitate ale studenţilor care au cerut viză de flotant pentru vot multiplu duminică – susţine ACL, care cere Poliţiei să facă cercetări.

firea_gabriela_44111500

Gabriela Firea a comentat acest subiect. Purtătorul de cuvânt al PSD atrage atenția că nu există niciun fundament în acuzațiile ACL referitoare la buletinele acelor studenți din Bucuresti.

“Bineînțeles că nu este nimic ilegal sau politic în cele semnalate de ACL vis-a-vis de situația din unele cămine din Complexul Studenţesc Grozăveşti-Regie, unde buletinele se află la Poliție pentru vizele de flotant. Dacă cei din ACL ar cunoaște legea, ar ști că în momentul în care studenții se cazează, pe baza contractului de cazare, cărțile de identitate se strâng la administrator și se trimit la secția de poliție pentru viza de flotant. Trebuie înțeles că această procedură se desfasoară centralizat, iar universitățile nu au nicio implicare.

Sunt 23.000 de studenți în campusurile din Sectorul 6, deci trebuie puse 23.000 de vize de flotant. Cazările au ținut până pe 7 octombrie. Astfel, în mai puțin de 20 de zile lucrătoare, şi dat fiind şi numărul mare de cereri, nu a fost timp suficient pentru a fi puse toate vizele. Dar orice student poate să meargă oricând la Poliție pentru a-și cere buletinul. Cei din ACL încearcă să dea o tentă politică acestui caz, pregătind terenul pentru o înfrângere cu un scor foarte mic prin invocarea unor fraude inventate. Nu este prima oară când oamenii lui Băsescu apelează la o asemenea strategie”, susține purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea.