Sport, Stiri

Bucurie în Japonia

Tokyo va găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2020

Tokyo JOCapitala Japoniei, Tokyo, va organiza Jocurile Olimpice de vară din 2020, fiind desemnată ca gazdă a competiţiei, în urma alegerilor din cadrul reuniunii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), de la Buenos Aires.

În cursă s-au mai aflat oraşul turc Istanbul, învins în finală, şi capitala Spaniei, Madrid, eliminată după primul tur, în urma unui vot de departajare cu metropola turcă.

Tokyo a obţinut 60 de voturi la scrutinul final, în timp ce oraşul Istanbul a fost votat de 36 membri ai CIO.
În 2012, Jocurile Olimpice de vară au avut loc la Londra, iar în 2016 vor avea loc la Rio de Janeiro. Odată cu alegerea oraşului Tokyo ca gazdă a ediţiei din 2020, s-a respectat o rotaţie a continentelor.
Bugetul de candidatură al oraşului Tokyo a fost de 55,5 milioane de euro. Pentru organizarea JO sunt prevăzute 2,59 miliarde de euro şi pentru infrastructură 3,31 miliarde de euro. Japonezii au anunţat că vor avea 36 de sit-uri sportive, 15 fiind deja funcţionale, 10 urmând să fie renovate, iar 11 urmând să fie construite.
Potrivit primelor informaţii, organizatorii au propus ca perioada de desfăşurare a competiţiei să fie 24 iulie – 9 august 2020.

Tokyo a mai organizat ediţia din 1964 a Jocurilor Olimpice de vară.

 

blank