Bucureștiul nu mai are locuri în ATI secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din Capitală,sunt pline pînă la refuz transmite DSU, astfel că un pacient în stare gravă cu noul coronavirus a fost transferat la Craiova cu elicopterul.

„Ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă Bucureștiul nu mai are locuri în ATI pentru pacienți în stare gravă infectați cu noul Coronavirus, pentru îngrijirea și monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 24 iulie 2020, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului a unui pacient de la secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești din București, respectiv Spitalul Universitar de Urgență către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova”, a anunțat, vineri Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat.

Transferul, cu un elicopter al MAI
Potrivit sursei citate, transportul pacientului s-a făcut intubat și ventilat mecanic și s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București.

România a raportat în ultimele 24 de ore, 1.119 de noi cazuri de infecție cu coronavirus, un nou record, din 22.532 de teste. Din totalul testelor efectuate în ultimele 24 de ore, 9.693 au fost realizate la cerere. În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 470 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. La ATI sunt internați 301 pacienți, o creștere față de ultima raportare. În ultimele 24 de ore, au decedat 24 de persoane, pacienți care au prezentat comorbidități.

Până astăzi, 24 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 42.394 de cazuri
Până astăzi, 24 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 42.394 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

25.349 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.918 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Joi,România a raportat 1.112 de noi cazuri de infecție cu coronavirus

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.119 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.