Actualitate, Stiri

Bucureştiul a fost aseară sub grindină!

Vremea extremă a dus la inundarea pasajelor, a câtorva locuinţe şi magazine

  grindina

Nu sunt imagini apocaliptice, dimpotrivă, pot părea idilice. Un cuplu păşind pe zăpadă într-un Bucureşti verde, de primăvară. Undeva înspre sudul Capitalei se vedea un superb dublu-curcubeu, puternic arcuit.

grindina-bucuresti

De fapt, mai multe străzi, pasaje şi locuinţe din Capitală au fost inundate, iar unele zone au fost acoperite de un strat de aproximativ trei centimetri de grindină, în urma precipitaţiilor care au avut loc duminică seara, Bucureştiul fiind, timp de două ore, sub avertizare cod galben. În Capitală, începând de la ora 18.30, au fost averse, în urma cărora s-au acumulat aproximativ 20 de litri pe metru pătrat, iar în unele zone, precipitaţiile au fost sub formă de grindină de dimensiuni mici şi medii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că s-a solicitat intervenţia echipajelor de la ISU pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi, locuinţe inundate şi îndepărtarea apei de pe carosabil, intervenţiile fiind în desfăşurare. Echipajele ISU au intervenit pentru îndepărtarea unul copac care a căzut pe un autoturism parcat în zona Brâncoveanu şi a unui copac doborât de vânt pe calea de rulare a tramvaiului, în zona străzii 11 Iunie. De asemenea, au fost primite mai multe solicitări pentru scoaterea apei acumulate în locuinţe din mai multe zone ale Capitalei.

În zona Unirii, pe o porţiune de câteva zeci de metri s-a format un strat de grindină de aproximativ trei centimetri. Pasajul Unirii a fost inundat. „Am solicitat Poliţiei Rutiere să-l închidă circulaţiei. Este o cantitate mare de precipitaţii căzută într-un timp foarte scurt „, a spus Epsică Chiru, director general adjunct Apa Nova.

grindina-bucuresti-2

De asemenea, au fost semnalate şi elemente de tencuială desprinse de pe faţadele blocurilor. Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti a precizat că în urma precipitaţiilor nu au fost înregistrate victime. În Capitală nu au fost înregistrate accidente din cauza precipitaţiilor, însă s-a circulat îngreunat şi unele pasaje s-au blocat din cauza apei acumulate pe carosabil, au declarat oficiali de la Brigada Rutieră a Capitalei.

Pasajul Mărăşeşti a devenit impracticabil în urma precipitaţiilor, toate maşinile fiind evacuate, iar pasajul Unirii s-a blocat pe sensul de la Universitate spre Piaţa Unirii. Traficul în cele două pasaje va fi reluat după ce apa va fi îndepărtată cu motopompe.

De asemenea, se circulă îngreunat în Piaţa Naţiunile Unite, la intersecţia bulevardelor Şincai şi Tineretului, în zona Bulevardului Theodor Pallady şi la capătul tramvaiului 32, pe Bulevardul Regina Elisabeta, potrivit oficialilor de la Brigada Rutieră.

Capitala a fost sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii de la ora 18.30 până la ora 20.20. În cele două ore au fost descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, averse şi intensificări ale vântului.

 

blank