Aproximativ 1.250.000 de bucuresteni racordati la sistemul de termoficare riscau să rămână astazi fara apa calda după ce Romgaz a anunțat că va opri sistare de gaze către Elcen.

Pentru a evita o astfel de situație, producatorul de energie Elcen a anunțat că urmeaza sa plateasca 6 milioane de lei catre Romgaz, pentru gazele livrate, din datoria totala de 319 milioane lei. Reprezentanții Elcen spun că cei 6 milioane ajung pentru gazele necesare in aceasta saptamana, astfel incat bucurestenii vor avea apa calda. Masura a fost luată intr-o sedinta de cateva ore care a avut loc la sediul Ministerului Energiei, la care au participat reprezentanti ai Romgaz si ai Elcen.

Reprezentantii Elcen spun ca masura este valabila pana saptamana viitoare, cand trebuie cautate alte solutii.
“In aceasta perioada factorii responsabili trebuie sa gaseasca o solutie”, au declarat oficialii Elcen, referindu-se la conducerea Ministerului Energiei si a Primariei Capitalei.
Alimentarea va fi intrerupta daca Romgaz nu va mai furniza gaze catre Electrocentrale Bucuresti, au declarat surse din cadrul producatorului de energie termica.