Primăria Bucureștiului va închide toaletele publice automate deoarece contractul instituției cu firma responsabilă a expirat.

Bucureștenii rămân fără toaletele publice! Primăria nu a mai plătit chiria pentru ele

Primăria Bucureștiului îi va lăsa pe cetățeni fără toalete publice automate, deoarece contractul cu firma responsabilă de amplasarea grupurilor sanitare a expirat. Firma SC COMEX ROM SRL. a amplasat în Capitală peste 100 de toalete automate, de a căror mentenanță ar fi trebuit să se ocupe în continuare. Compania a menționat că nu și-a mai primit banii de de la Primăria București de câteva luni și că nu mai poate asigura întreținerea grupurilor sanitare.

„Avem cam 130 de toalete automate, se vor închide cam 100, restul ar putea rămâne la sectoare. Patronul nostru nu mai are bani să ne dea, nici pentru salarii, nici pentru întreținerea cabinelor, pentru că de 7 luni Primăria Capitalei nu mai plătește nimic”, a declarat unul dintre angajați, potrivit Alephnews.

Primăria București ajustează costurile în ceea ce privește toaletele automate
Primăria București a încheiat în data de 11.10.2017 un contract, cu o valabilitate de 4 ani, conform căruia firma SC COMEX ROM SRL. avea obligația să presteze servicii de amplasare şi întreţinere a toaletelor automate, a toaletelor ecologice mobile şi a toaletelor ecologice mobile pentru persoane cu dizabilităţi fizice.

Pentru noul contract, Primăria Capitalei a avut în vedere ajustarea costurilor pentru amplasarea toaletelor automate.Potrivit noului contract care urmează a fi încheiat, cu valabilitate până în data de 10.10.2021, vor fi asigurate în oraș un număr de 64 toalete ecologice mobile, 46 toalete ecologice mobile pentru persoane cu dizabilităţi fizice și 18 toalete automate racordabile.

Primăria București susține totuși că va face o licitație nouă în urma căreia firma câștigătoare trebuie să amplaseze peste 100 de toalete. București este una dintre capitalele europene cu cele mai puține toalete publice funcționale.