media (14)

Ciresele sunt unele dintre cele mai gustoase fructe, iar acum, ele sunt pe piata accesibile oricarui buzunar.

Asadar, ce-ar fi sa ne delectam din plin cu efectele lor benefice asupra organismului! Trebuie stiut faptul ca ciresele contin 70% apa si 30% vitamine si minerale, respectiv complexul vitaminelor B (B1, B2, B6), magneziu, bioflavonoide, acid elagic, antocianine si melatonina.

Cum trebuie sa tinem o dieta exclusiva cu cirese?

Pentru trei sau patru zile, vom manca numai cirese si vom bea doar apa minerala carbogazoasa. Ar trebui sa consumam intre doua si cinci kg de cirese pe zi, impartite in mai multe portii. Dimineata, pe stomacul gol, vom incepe sa mancam cel putin 100 gr de cirese, marind apoi treptat doza pe parcursul zilei, pentru a combate riscul aparitiei tulburarilor digestive.

Ciresele sunt recomandate indeosebi persoanelor care sufera de boli hepatice, celor care au un deficit de minerale, acuza stare avansata de oboseala, prezinta afectiuni biliare, anemie, dar si deficit de crestere sau dezvoltare. De asemenea, trebuie sa mentionam ca acestea sunt analgetice naturale. Ele amelioreaza durerile, in deosebi cele scheletice si musculare. Prin urmare, cei care depun un efort fizic sustinut, sportivii de performanta, dar si sedentarii pot simti efectul „antidurere” al acestor fructe „minune”. Mai mult decat atat, ciresele activeaza imunitatea si regleaza sistemul digestiv, cresc acuitatea vizuala prin continutul ridicat de provitamina A si lupta impotriva imbatranirii celulelor!