Showbiz, Stiri

Bucătarul Nicuşor Coroamă a ales să-şi facă nunta… publică

Un cuplu gay se căsătoreşte pentru prima dată într-o emisiune de televiziune românească

Nucusor mireasaÎn cea de-a doua ediţie a emisiunii “Patru nunţi şi o provocare”, telespectatorii Pro Tv vor fi martorii unei uniuni religioase în rit protestant ai cărei protagonişti sunt Daniel şi Mihai, doi bărbaţi care luptă pentru relaţia lor de 14 ani.

cuplu gayÎn urma ceremoniei, Daniel şi Mihai îşi unesc simbolic destinele şi nu beneficiază pe teritoriul României de drepturile pe care le au persoanele căsătorite. Alături de ei, în competiţia pentru o lună de miere mai intră Nicuşor Coroamă, cel pe care telespectatorii ProTv  îl cunosc din cel de-al doilea sezon al show-ului MasterChef, şi Geta, protagoniştii unei nunţi tradiţionale bucovinene, Oana şi Peter, care demonstrează că tradiţiile româneşti pot face casă bună cu cele scoţiene şi Vera şi Cristian, care mizează pe o nuntă ieşită din tipare.

gayDe profesie regizori, Daniel şi Mihai şi-au imaginat petrecerea prin care aduc tuturor la cunoştinţă faptul că vor să-şi petreacă restul vieţii împreună ca un spectacol de teatru cu tema „Visul unei nopţi de vară”. Una dintre vedetele care le va cânta la nuntă este nimeni alta decât Loredana

gay 2Visul lor devine realitate cu ajutorul pastorului Diane Fisher, reprezentant al Metropolitan Community Church (MCC). În 1968, când oamenii încă manifestau o atitudine deosebit de violentă faţă de homosexualitate, Troy Perry a fondat în Los Angeles prima congregaţie MCC, care se adresează în special lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi familiilor şi comunităţilor transsexuale şi militează pentru drepturile lor. MCC a devenit o confesiune protestantă internaţională care are 222 de biserici afiliate în 37 de ţări, cele mai răspândite fiind în SUA şi Canada.

Nu mică este mirarea mireselor atunci când află că vor fi invitate la o ceremonie religioasă care are în centrul atenţiei doi miri de acelaşi sex, cu atât mai mult cu cât nu au mai participat niciodată la o astfel de petrecere.

Mai mult decât atât, Oana şi Geta stau cu frica-n sân că la finalul slujbei mirii Daniel şi Mihai se vor săruta şi chiar declară că li se va face rău dacă vor vedea aşa ceva.

Şi Nicuşor dă în clocot atunci când află că la nunta lui va avea un oaspete gay şi se teme ca nu cumva sătenii să îl ia la bătaie pe Daniel.

Vera ştie una şi bună: nu vrea o nuntă tradiţională şi îşi surprinde invitaţii în fiecare moment. Valsul mirilor, care pare a fi un moment clasic, este „întrerupt” de câţiva invitaţi care invadează ringul pe ritm de gangnam style, „accesorizaţi” cu jucării care mai de care mai trăsnite. Inclusiv naşa intră în hora Verei şi poartă la nuntă nişte tenişi speciali, dichisiţi cu Mickey Mouse.