Marea Britanie a fost greu lovită de pandemia Britanicii, îngroziți de Covid19, și cetățeni sunt marcați de perioada dificilă prin care au trecut încât ridicarea restricțiilor le provoacă anxietate.

Britanicii, îngroziți de ridicarea restricțiilor după pandemia de Covid19: „Nu-mi pot imagina să merg în club”

Marea Britanie este o zonă care a fost puternic afectată de pandemia de Covid19, iar cetățenii au dificultăți în a se adapta unei vieți normale unde nu există restricții. Țara a trecut prin una dintre cele mai stricte perioade de lockdown din toată lumea, iar recent restricțiile au început să se relaxeze.

Printre britanicii profund afectați de perioada de izolare impusă de pandemia de Covid19, se numără tânăra Kitty Grew, o tânăra de 27 de ani, care lucrează ca manager de proiect pentru Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, ajutând la organizarea procesului de vaccinare din Londra.

„Am încercat să exersez, să ies în fiecare zi și să depășesc distanța puțin câte puțin.”, a spus tânăra. Grew a început să iasă cu bicicleta pentru a depăși anxietatea cauzată de mulțimile de oameni.

Tânăra a mărturisit că încearcă să se pregătească mental pentru a se reîntoarce la birou în luna august sau septembrie.

„Este ca și cum m-aș antrena pentru a concura la un maraton”, a adăugat ea.

Deși înainte de pandemie, tânăra nu avea probleme de adaptare în societate și circula cu mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la job, perioada de restricții i-a cauzat anxietate și fobii. La momentul de față tânără se teme să iasă din casă sau să se plimbe prin cartier.

„Când ies, în locuri care nu sunt aproape de casa mea, simt instantaneu că inima îmi bate mai tare, pieptul mi se strânge”, a spus Grew. „Trebuie doar să mă obișnuiesc cu ideea”.

Marea Britanie face eforturi pentru a ridica și ultimele restricții, în ciuda pericolul variantei Delta care se extinde tot mai mult în Europa. Mulți britanici întâmpina dificultăți în a se acomoda cu ideea că urmează să se reîntoarcă la locul de muncă.

„Mulți dintre prietenii mei s-au adaptat. De îndată ce lucrurile s-au deblocat, au fost de genul:„ Abia aștept să merg la club, abia aștept să merg la festivaluri sau să plec ”. Și sunt ca și cum, Doamne, mie îmi e teamă și să merg cu autobuzul la job. Nu-mi pot imagina să mă urc într-un avion și să merg într-o altă țară, sau chiar să merg la un club”, a spus Grew, care a văzut un terapeut pentru a lucra la mecanismul său de adaptare, relatează Antena3.

Marea Britanie în pragul unui nou val de Covid

Marea Britanie se află în pragul unui nou val de Covid, în contextul în care numărul de persoane infectate a crescut cu 37% într-o singură săptămână. Prim-ministrul Borin Johnson a anunțat că varianta indiană, Delta, cea mai periculoasă dintre toate, se răspândește și a sfătuit populația să fie precaută.

Borin Johnson nu exclude reimpunerea unor măsuri stricte spre sfârșitul anului, în cazul în care situația de înrăutățește.

„O situație de coșmar ar putea izbucni, una pentru care nu suntem pregătiți”, a declarat premierul Marii Britanii.

Departamentul de sănătate al Marii Britanii a înregistrat 10.633 de teste pozitive în ultimele 24 de ore, cu 37% mai mult decât în urmă cu o săptămână. Situația actuală este cauzată de răspândirea variantei indiene, care a fost raportată în 300 de zone din Marea Britanie.