Featured, Ultima Ora

BREAKING NEWS: Premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus mandatul. Anunțul președintelui Iohannis

Premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus joi mandatul, cu doar câteva minute înainte de ora la care Guvernul trebuia să fie votat în Parlament. În aceste condiții, președintele Iohannis va reface procedura de consultări și de desemnare a unui nou premier. Klaus Iohannis este așteptat să facă declarații în această seară.

Ședința de plen în care ar fi trebuit dat votul pentru Guvernul Cîțu era programată joi, de la ora 16..00 Liderii mai multor partide, printre care Pro România, ALDE, PMP sau USR au anunțat că votează guvernul astfel încât să poată gestiona criză un guvern plin. Chiar și liberalii anunțaseră că vor vota pentru Guvernul Cîțu.

Administrația Prezidențială a transmis cu scurt timp în urmă mesajul că președintele Iohannis a luat act de decizia lui Florin Cîțu și că urmează să facă declarații în această seară.

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, transmite Administrația Prezidențială.

Nu se oprește țara în loc prin această retragere. Prioritatea noastră nr. 1 este lupta împotriva epidemiei de coronavirus” – Florin Roman, PNL

„La momentul în care dl Florin Cîțu a fost desemnat, nu aveam această situație îngrijorătoare. Ludovic Orban este un om cu o putere de luptă formidabilă, el poate aduna toată puterea de care avem nevoie. Nu se oprește țara în loc prin această retragere. Prioritatea noastră nr. 1 este lupta împotriva epidemiei de coronavirus”, a declarat după anunțul retragerii liderul deputaților PNL, Florin Roman.

Florin Roman, deputat PNL: „A fost decizia premierului desemnat”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat indignat de anunțul lui Florin Cîțu:

„Ne confruntăm cu acest pericol al epidemiei și vedem această retragere. Sunt atât de indignat, primul ministru să dea bir cu fugiții. Președintele, probabil, trebuie să facă din nou consultări, Am văzut că sunt o modă consultările, dar sunt bătaie de joc, președintele va propune tot pe cine vrea domnia sa”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Toată lumea răsuflă ușurată că nu este premier Florin Cîțu. Mă bucur că s-a reununțat la acest joc politic, nu anticipatele erau prioritatea României” – Marcel Ciolacu, președinte PSD

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că retragerea lui Florin Cîțu este „cel mai bun lucru care se putea întâmpla României”.

„Am luat act de acest lucru, fiind singurul punct pe ordinea de zi. Este cel mai bun lucru care se putea întâmpla României faptul că Trebuie să urmăm pașii din Constituție. Sper să putem veni cât mai repede într-un nou Parlament reunit, cu o nouă propunere. Mă bucur că s-a reununțat la acest joc politic, nu anticipatele erau prioritatea României,