Actualitate, Featured

BREAKING NEWS: DIICOT a decis Gheorghe Dincă, acuzat de omor calificat

Procurorul DIICOT Giorgiana Hosu a anunțat, duminică seara, că a fost extinsă acțiunea penală în cazul presupusului autor al crimelor de la Caracal, Gheorghe Dincă, și pentru omor calificat. Suspectul, care și-a recunoscut crimele, este acuzat acum că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu în data de 25 iulie, în jurul orei 12:00, după ce o răpise în scopul exploatării sexuale și o violase. Crima a intervenit în momentul în care Gheorghe Dincă și-a dat seama că Alexandra sunase la 112.

Gheorghe Dincă a recunoscut că ucis-o pe adolescentă la domiciliul său, apoi a ars-o, a declarat procuroarea Hosu.

Întrebată dacă această crimă a fost determinată de faptul că operatorul de la 112 a sunat-o înapoi pe Alexandra de mai multe ori, procurorul a spus că e mai bine să nu se facă supoziții, pentru că toți acești „dacă” aduc mai multă durere.

Procurorul-șef adjunct al DIICOT a mai spus că, duminică seara, Institutul Național de Criminalistică al Poliției Române a transmis raportul privind expertiza genetică judiciară parțială din care reiese că „la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei. cât și al inculpatului”.

Până acum, Gheorghe Dincă fusese cercetat pentru infracțiunile de viol și trafic de minori. Acum, practic, procurorii au mai adăugat o infracțiune la dosarul său.

Referitor la Luiza Melencu, procurorul a spus că sunt indicii că Gheorghe Dincă a procedat la fel. „Urmează să ofere detalii în cadrul audierilor reluate de colegii mei la ora 20:00”, a adăugat procurorul.

Întrebată dacă sunt indicii că ar fi și alte victime, Hosu a spus că „în acest moment, nu”.

„S-a dispus extinderea acţiunii penale faţă de inculpatul Dincă Gheorghe şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, constând în aceea că la data de 25 iulie 2019 în jurul orelor 12, la domiciliul său din municipiul Caracal, ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său şi o violase. În cauză există elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de minori, respectiv în recrutarea, transportarea şi adăpostirea minorei, prin constrângere, răpire şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate. Vă rog să aveţi în vedere că inculpatul este o persoană cu o constituţie fizică masivă în faţa căruia o minoră de 15 ani nu a avut practic nicio şansă să se apere, totul în scopul exploatării sale sexuale”, a declarat duminică seara Giorgiana Hosu, procuror-şef adjunct al DIICOT.

Procurorul șef adjunct DIICOT, Giorgiana Hosu, a explicat că într-un butoi, prin cernere, au fost găsite oase calcinate și dinți de natură umană, dar și bijuterii pe care mama Alexandrei le-a recunoscut ca fiind ale fiicei sale. Probe au fost găsite și în mașina lui Dincă.

„În cenușa găsită într-un butoi metalic a fost identificate prin cernere mai multe fragmente de oase calcinate, dinți de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănțișor, alte fragmente de lănțișoare, o bucată metalică în formă dreptunghiulară, precum și o bucată similară de monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului au fost găsit un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei”, a spus Hosu.

diicot, criminali in serie, gheorghe dinca, criminal, caracal ancheta, crime caracal

blank