Datele Ministerului din Brazilia al Sănătății (Ministério da Saúde) la 24 de ore, în ceea ce privește numărul de decese și de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, nu sunt deloc încurajatoare.

Concret, marți, 5 mai 2020, ministerul federal de resort a raportat 6.935 de noi cazuri noi de îmbolnăvire şi 600 de decese, a anunțat Reuteres.

Asta indică faptul că vârful epidemiei nu a fost încă depăşit în ţara din America Latină, cea mai afectată de pandemie.

Recordul anterior al mortalităţii zilnice a fost de 474 de decese, consemnat pe 28 aprilie a.c.

Bilanţul total al îmbolnăvirilor în Brazilia a ajuns la 114.715 de cazuri confirmate oficial, în timp ce totalul deceselor a atins un nivel de 7.921, au adăugat vocile oficiale ale sursei citate.

Rata îmbolnăvirilor şi a deceselor în ultimele 24 de ore a fost de 6.4%, respectiv 8.2%.

Cele mai afectate state sunt Sao Paulo şi Rio de Janeiro în partea de sud-est a ţării şi Ceara în zona nord-est a Braziliei. Fortaleza, capitala statului Ceara, va intra în carantină totală începând de vineri.

Răspunzând reporterilor, Wanderson Oliveira, subsecretar în ministerul brazilian al sănătăţii, a evidenţiat faptul că noile decese nu au avut loc neapărat în ziua precedentă, ci au fost recunoscut oficial în acea perioadă de timp.

Oficialul brazilian a adăugat că peste 100.000 de testări efectuate de laboratoare private nu au fost înregistrate oficial de guvern.