Featured, Sport

Boxerul care și-a ucis adversarul prin KO trăiește un coșmar

Boxerul care și-a ucis adversarul prin KO trăiește un coșmar. Patrick Day (27 de ani) a pierdut lupta cu viața, după 4 zile de comă, în urma unui meci cu Charles Conwell (21 de ani). Vestea tragică a zguduit lumea boxului, dar mai ales pe adversarul său, care a ținut să transmită un mesaj emoționant.

Boxerul care și-a ucis adversarul prin KO trăiește un coșmar. Dragă Patrick Day, nu am vrut ca tu să pățești așa ceva, eu am vrut doar să câștig. Dacă aș putea anula totul, aș face-o. Nimeni nu merită să pățească așa ceva. Revăd lupta în minte și mă gândesc cum ar fi fost să nu se fi întâmplat asta.

Nu mă pot opri din a mă gândi la tine, mă rog și plâng, pentru că îmi imaginez cum s-ar simți familia și prietenii mei. Te văd peste tot unde merg și aud lucruri extraordinare despre tine.

Am zis că poate ar fi mai bine să mă las de box, dar tu nu ai fi vrut asta, erai un luptător, așa că am decis să continui și să câștig un titlu mondial, pentru că știu că tu asta ai fi vrut și asta vreau și eu. Vei fi motivația mea în fiecare zi și voi da totul în ring.
Cu compasiune, Charles Conwell”.

Patrick Day a murit după 4 zile de comă
Patrick Day (27 ani) a intrat în comă sâmbătă, 12 octombrie, în urma unui KO suferit în repriza a 10-a după a meciului de la categoria mijlocie-mică, împotriva compatriotului său Charles Conwell. A stat internat în secţia de terapie intensivă a spitalului Norhtwestern Memorial din Chicago, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe creier.

La profesioniști, Day a avut 17 victorii, dintre care 6 obținute prin KO, 4 înfrângeri și o remiză. De partea cealaltă, fostul său adversar, Charles Conwell, are 11 victorii, dintre care 8 obținute înainte de limită și nicio înfrângere.