Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani efectuează, joi dimineață, 16 percheziții la imobile aparținând unor persoane din localitățile Botoșani și Trușești, suspectate de contrabandă cu țigări.

Poliția e mână-n mână cu interlopii

Potrivit Poliției, în acest dosar, 12 persoane sunt bănuite că, în perioada 2013—iulie 2014, ar fi desfășurat, în mod constant, activități de procurare, deținere, depozitare, transport și comercializare de țigarete provenite din contrabandă.

Polițiștii urmăresc identificarea și ridicarea de mijloace utile în probarea activității infracționale a persoanelor bănuite de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

La activități participă și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni, precum și lucrători ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.