Boxerul bulgar Boris Stanchov a murit pe ring, într-o competiție în care s-a înscris sub numele vărului, pentru că el nu avea licență.

Boris Stanchov a căzut inert în a cincea rundă a meciului cu Ardit Murja, în cadru unei competiții care a avut loc în Albania, în acest weekend, relatează LadBible.

Imediat după incident s-a creat o confuzie generală și primul anunț a fost despre decesul lui Isus Velichkov, cel înscris în competiție. Ulterior s-a dovedit că victima era, de fapt, vărul acestuia, care rămăsese fără licență.

Potrivit relatărilor de la fața locului, Boris Stanchov a căzut pe spate și a leșinat, după ce a primit o lovitură puternică în maxilar. Ulterior s-a constatat că făcuse un atac de cord, iar medicii spun că avea o afecțiune cardiologică mai veche.

După tragedie s-a descoperit că Boris Stanchov boxa sub numele vărului său de aproximativ un an, Dezvăluirea a fost făcută chiar de către a Velichkov: „Boxa cu licența mea din 2018. Nu era nicio problemă, antrenorul știa”.

World Boxing Council a publicat un comunicat de presă, în urma tragediei, care făcea referire la sportivul din actele oficiale, Isus Velichkov: „WBC regretă moartea pugilistului bulgar Isus Velichkov. În ciuda faptului că medicii din ring au făcut tot posibilul ca să-l salveze, moartea sa a fost aproape imediată. Intreaga familie WBC este alături de familia lui în acestre momente triste”.

box, decese