Boris Johnson
International

Boris Johnson dezvăluie singura soluția care ar ajuta la înfrângerea Rusiei în război. Serviciul britanic de informații, avertisment crunt către Occident

Pemierul britanic, Boris Johnson, este unul dintre oficialii europeni care s-a implicat în încercarea de a rezolva conflictul militar din Ucraina, trecând fără nicio îndoială de partea țării invadate. Acesta a făcut apel în repetate rânduri către Occident, solicitând oferirea sprijinului militar și financiar Ucrainei pentru a putea contraataca Rusia, bine poziționată pe câmpul de luptă în această perioadă. În urmă cu puțin timp, premierul a transmis informațiile descoperite de serviciul de informații al Apărării privind modul în care Ucraina poate obține rezultate bune împotriva armatei ruse.

Care sunt șansele ca Rusia să fie doborâtă de Ucraina

Volodimi Zelenski a avertizat la începutul acestei săptămâni faptul că Rusia va avea, cu siguranță, o dorință acerbă de a ataca și mai agresiv Ucraina, având în vedere desfășurarea a trei summituri importante, dedicate în mod special Ucrainei, și rezolvării problemelor apărute în urma războiului.

Avertismentul liderului ucrainean s-a concretizat rapid, astfel că bombardamentele Rusiei generează adevărate catastrofe în anumite regiuni ale Ucrainei, în urma cărora mor zeci de oameni nevinovați, inclusiv copii.

Premierul britanic a transmis în urmă cu câteva ore descoperirea făcută de serviciul britanic de informații, privind modul în care bombardamentele Rusiei ar putea fi oprite.

Potrivit acestuia, atacul Rusiei în războiul din Ucraina se va domoli în următoarele luni, pe măsură ce armata sa îşi va epuiza resursele, aceasta fiind singura soluție care ar oferi șanse Ucrainei să contraatace.

„Serviciul nostru de informaţii în domeniul apărării crede, totuşi, că în următoarele câteva luni, Rusia ar putea ajunge la un punct în care nu mai există niciun impuls de înaintare, deoarece şi-a epuizat resursele”, a declarat Boris Johnson într-un interviu pentru cotidianul german Sueddeutsche Zeitung.

Cum va arăta victoria Ucrainei

Boris Johnson susține că, pentru a avea rezultate semnificative pe câmpul de luptă, Ucraina trebuie neapărat să primească din partea Occidentului ajutoarele pe care Volodimir Zelenski le solicită neîncetat. Premierul a dat asigurări cu privire la o viitoare dezbatere pe această temă în cadrul summitului Grupului celor Şapte, desfășurat în Germania.

„Atunci trebuie să îi ajutăm pe ucraineni să inverseze dinamica. Voi pleda pentru acest lucru la summitul Grupului celor Şapte (care va avea loc în Germania). În măsura în care ucrainenii sunt în poziţia de a începe o contraofensivă, aceasta ar trebui să fie sprijinită. Cu echipamente pe care ei le cer de la noi”, a adăugat Boris Johnson.

Premierul britanic a fost întrebat, cum ar arăta din punctul său de vedere o posibilă victorie a Ucrainei sau, din contră, înfrângerea Rusiei. Acesta spune că primul semn ar fi acela al recuperării independenței Ucrainei dinainte de război.

„Să recâştigăm cel puţin status quo-ul de dinainte de 24 februarie şi ca trupele Rusiei să fie respinse din zonele pe care le-au invadat”, a concluzionat oficialul.